Avatar 2 için ilk eleştirmen yorumları geldi: "İlkinden açık ara daha iyi"

Bir eleştirmen, "James Cameron'a karşı bahse girecek kadar aptal olduğunuzu düşünün" diye yazdı

(Disney)

Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way Of Water) salı günü filmin Londra'daki galasında nihayet bazı medya mensuplarına gösterildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avatar'ın devam filmi, James Cameron'ın rekorlar kıran epik ilk yapımından 13 yıl sonra geldi ve ilk eleştirilere güvenilirse hayranlar beklemeye değdiğini düşünecek.

IndieWire Baş Film Eleştirmeni David Ehrlich, Twitter'da, "Hahaha, James Cameron'a karşı bahse girecek kadar aptal olduğunuzu düşünün. Ya da genç uzaylı Sigourney Weaver'a. Ya da papyrus fontuyla altyazısı verilen dev balinalara. İlkinden açık ara daha iyi ve son yılların en iyi sinema deneyimlerinden biri. İnternet yayıncılığı çukurda ölü bulundu" diye yazdı.

Uproxx yazarı Mike Ryan da "Evet, James Cameron'a karşı asla bahse girmeyin. Abartmamaya çalışıyorum ama teknik ve görsel açıdan hiç böyle bir şey görmemiştim. Çok kuvvetli. Belki de fazla kuvvetli. Bazen bir Pandora balığına bakarken olay örgüsünü kaçırıyordum" diye heyecanla belirtti.

Happy Sad Confused sunucusu Josh Horowitz ise şöyle yazdı: 

James Cameron bir kez daha sinemacılara bu işin nasıl yapıldığını gösteriyor. Bunu binlerce kez söyledim. Ondan asla şüphe etmeyin. Avatar: Suyun Yolu, gişe canavarı epik filmlerin nasıl yapıldığını gösteriyor. Duygusal, içgüdüsel ve bir filmin olabileceği kadar güçlü.

Collider'dan Peri Nemiroff da "James Cameron'ın efektlerle çıtayı yükselteceğine inancım vardı ama bu görüntüler akıllara durgunluk veriyor" diye ekledi.

Birbiri ardına çarpıcı kareler.

 

Avatar: Suyun Yolu
Avatar: Suyun Yolu (Disney)


Öte yandan, bu kadar etkilenmeyen en az bir kişi vardı: The Guardian'dan Peter Bradshaw. Alışılmışın dışına çıkarak "Avatar: Suyun Yolu tek bir ilginç görüntü içermeyen, aptalca, vıcık vıcık, hareket yumuşatma uygulanmış bir ciddiyet destanı" diye tweet attı.

 


İlk geri bildirim dalgası, filmin ilk eleştirisinin Oscar ödüllü yönetmen Guillermo Del Toro tarafından yapılmasından birkaç gün sonra geldi.

İspanyol sinemacı, Avatar: Suyun Yolu'nu geçen ay izledikten sonra "şaşırtıcı bir başarı" diye nitelendirmişti.

"Görkemli manzaralar ve son derece destansı ölçekte duygularla dolup taşıyor" diye tweet atan yönetmen, Cameron için "gücünün zirvesinde bir usta" ifadesini kullanmıştı.

Üç saat 10 dakika süren filmin tüm zamanların en pahalı üç filminden biri olduğu bildiriliyor.

Filmde Sully ailesinin "peşini bırakmayan belalar, birbirlerini güvende tutmak için gösterdiği çaba, hayatta kalmak için verdiği savaşlar ve yaşadığı trajediler" anlatılıyor.

Suyun Yolu, Cameron'ın 2028'e kadar her iki yılda bir yayımlamayı planladığı 4 Avatar devam filminden ilki.

Film, 16 Aralık'ta üç boyutlu olarak sinemalarda gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU