Çeyrek finale yükselen Fas'a Arap dünyasından tebrik mesajları yağdı: İmkansız yok

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İspanya’yı penaltılar sonucu 3-0 yenen Fas, tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi

Fotoğraf: AA

Fas Milli Takımı'nın Katar'da düzenlenen FIFA Dünya Kupası'nda İspanya’yı eleyerek çeyrek finale yükselmesine Arap dünyasından coşkulu tebrik mesajları geldi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kardeş Fas halkını, milli takımlarının çeyrek finale yükselmesinden ve Dünya Kupası’nda bu seviyeye yükselen ilk takım olmasından dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Irak Meclis Başkanı Muhammed Halbusi de sosyal medyada paylaştığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

Dost Fas Krallığı Milli Takımı’nı Dünya Kupası çeyrek finaline yükselmesi gibi tarihi başarısından dolayı kutluyorum.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakan ve Dubai Emiri Muhammed bin Raşid Al Maktum da, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Fas için imkansız yok.. Araplar için imkansızlık yok.. Fas'ın aslan kahramanları sizlerle gurur duyuyoruz, dünya sizlerle gurur duyuyor" ifadeleri ile sevincini paylaştı.

Kuveytli meşhur Kur'an-ı Kerim kârisi ve hatip Mişari Raşid el-Afesi, sosyal medya hesabından yaptığı tebrik açıklamasında, "Büyük Fas.. binlerle tebrik..." ifadelerini kullandı.

Mısırlı sanatçı Ahmed Sadani de, Fas'ın İspanya'ya karşı galibiyetini memnuniyetle karşılayarak, "Fas aslanlarını binlerle tebrik ederim, büyük bir sevinç ve büyük bir zafer. Bizi gururlandırdınız" diye yazdı.

Lübnanlı şarkıcı Nancy Ajram da Fas'ın İspanya'ya karşı kazandığı zaferden duyduğu sevinci Twitter'da şu ifadelerle dile getirdi:

Fas... kelimeler tükendi, duygularımızı ifade edecek kelime yok, hepimiz muhabbet ve takdirlerimizi sunuyoruz, tebrikler.

2022 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda İspanya’yı penaltılar sonucu 3-0 yenen Fas, tarihinde ilk kez çeyrek finale yükseldi.

Fas, çeyrek final mücadelesinde 10 Aralık Cumartesi günü Portekiz-İsviçre maçının galibiyle karşılaşacak.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU