İBB: Yılın ilk 10 ayında 15 bin 551 taksi şoförüne ceza kesildi

İBB, 15 bin 551 taksi şoförüne ve 10 bin 696 araca, toplam 42 bin 560 lira ceza kesildiğini bildirdi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) müşteri şikayetleri nedeniyle haklarında işlem yapılan taksi şoförleri ile ilgili son verileri paylaştı.

İBB'den yapılan açıklamada, 2022'nin ilk 10 ayında taksilerle ilgili 63 bin 844 şikayet iletildiği, bunlardan ispatlanan 28 bin 467'sine yaptırım uygulandığı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu kapsamda, 15 bin 551 taksi şoförüne ve 10 bin 696 araca toplam 42 bin 560 lira ceza kesildiği ifade edilen açıklamada, şoförlere, yol ve yolcu seçme ile kısa mesafede yolcu almama gibi şikayetlerden dolayı ceza uygulandığı kaydedildi.

Açıklamada, şikayetlerin ardından uygulanan ceza oranlarına ilişkin, şu bilgilere yer verildi:

Şikayetlerde, taksi şoförünün Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi ilk ihlalde 20 gün, ikinci ihlalde ise süresiz askıya alınıyor. Araçların ilgili izin belgelerinden 10 ceza puanı düşürülüp, toplam 100 puanı dolduran araç ise bir hafta trafikten men ediliyor. İspatı bulunmayan durumlarda taksi şoförleri, Toplu Ulaşım Hizmetleri Merkezi (TUHİM) tarafından telefonla aranarak veya Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezine çağırılarak gerekli uyarılar yapılıyor. İzin belgesi almayan veya süresi dolmasına rağmen çalışan araçların ise tespit edilmesi halinde yeni belge alana kadar araçları trafikten men ediliyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU