Kolombiyalı yargıç, duruşma sırasında iç çamaşırlarıyla yatakta sigara içerken görüntülendi

Yargıç Vivian Polania, geçmişte Instagram'da iç çamaşırlarıyla çekilmiş fotoğraflarını paylaştığı için meslektaşlarının eleştirilerine maruz kalmıştı

(Twitter/@jhonjacome)

Zoom duruşması sırasında iç çamaşırıyla sigara içerken yakalanarak tartışmalara neden olan Kolombiyalı yargıcın açığa alındığı yerel haberlerde bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olay, duruşmadaki avukatlardan birinin Yargıç Vivian Polania'nın uygunsuz davrandığı iddiasını bildirmesinin ardından Kolombiya Ulusal Yargı Etiği Komisyonu'nun dikkatine sunuldu.

33 saniyelik videoda, Cucutalı yargıcın sanal duruşma sırasında üzerinde bir hırka ve altında iç çamaşırıyla sigara içerek bombalı araçla düzenlenen bir terör saldırısı nedeniyle tutuklu bir adamın kefaletle serbest bırakılıp bırakılmaması üzerine tartıştığı görülüyor.

Yargıç, kişisel Instagram hesabında giysi indirim kodlarıyla birlikte yarı giyinik kıyafetlerle çekilmiş fotoğraflarını paylaştığı için defalarca uyarı almıştı.

Daha önceki uyarılara karşılık olarak Polania, kendisini sadece "sütyensiz ve açık fikirli" biri olarak ifade ettiğini öne sürerek yanıt vermişti.

 


Polania, "Tüm yargıçlar, avukatlar ve diğer devlet çalışanları aynı değildir. Sosyal medyamda ne giydiğim ve ne gösterdiğim benim kararım ve hiçbir şeyi değiştirmeyeceğim" demişti.

Ancak bu kez Kolombiyalı yargıca yönelik tepkiler, kişisel alanındaki çevrimiçi davranışlarından değil, çevrimiçi mesleki alanındakilerden kaynaklanıyor.

Kolombiya Ulusal Yargı Etiği Komisyonu, Polania'nın Şubat 2023'e kadar yürürlükte kalacak görevden uzaklaştırılmasına ilişkin yazılı kararında, mahkeme salonu sanal olsa da kendisini düzgün göstermek için "gerekli tüm kolaylıklara" sahip olduğunu belirtti.

Komisyon açığa alma kararında, "Yargıcın kendi pozisyonuna karşı saygısızlığın ve savcılık, iddia makamı ve savunmadaki meslektaşlarına karşı gösterdiği saygısızlığın tekrarlanmasından kaçınmak bu komisyonun görevidir" ifadelerine yer verdi.

Yargıcın, kamuya açık bir duruşmaya uygun şekilde ve böyle bir duruşmanın hak ettiği saygıyla hazırlanmak için kendi evinin olanakları ve gerekli tüm kolaylıklara sahipken, kendisini böylesi kabul edilemez koşullarda sunmasına hiçbir açıklama bulamıyoruz.

El Pais'in haberine göre, olayla ilgili yerel bir radyo kanalına konuşan Polania, internette dolaşan videonun yanıltıcı olduğunu çünkü yargılama sırasında anksiyete krizi geçirdiği için sadece uzandığını iddia etti.

Blu Radio'ya verdiği röportajda Polania ayrıca, internetteki davranışları nedeniyle yıllardır diğer sulh hakimleri tarafından zorbalığa maruz kaldığını iddia ederek, bu kişilerin kendisine "eğer davranışlarını değiştirmezse disiplin soruşturması açacağını" söylediğini de iddia etti.

El Pais'in haberine göre bu hafta radyo istasyonuna yaptığı açıklamada Polania, "Ne zaman anksiyete krizi geçireceğinizi asla bilemezsiniz. Her zaman cübbemi giyerim" dedi ve ardından "tansiyonunun düştüğünü" ekledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU