Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "Sisi" eleştirisi: Tükürdüğünü yalamayı Allah kimseye yaşatmasın

Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesi ile ilgili yorum yapan Kılıçdaroğlu, "Dış politikada yanlış yaparsanız size bir gün bunun gereğini yaparlar ve siz onların önünde diz çökmek zorunda kalırsınız" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki ayrışmanın hiç kimseye bir faydası olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, seçmenlere seslenerek, "Huzur içinde yaşamak istiyorsanız, kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme etmek istemiyorsanız çok açık ve net söylüyorum oyunuzu bize vereceksiniz. Bu ülkede barışın, huzurun adresi biziz" dedi.

"Geçmişte iktidar veya MHP’ye oy vermiş kardeşlerim olabilir" diyen Kılıçdaroğlu, "O kardeşlerime bir şey diyorum, Türkiye’nin bu gidişinden memnun değilseniz, sandığa gittiğinizde oyunuzun rengini değiştirmek zorundasınız. Kendiniz için değil, evlatlarınız için, Türkiye için değiştirmek zorundasınız" ifadelerini kullandı.

"Bu terörist sınırdan nasıl geçti?"

Beyoğlu'ndaki saldırıya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Güvenlik güçlerine teşekkür ediyoruz hemen yakalandılar ama asıl sorulması gereken soruyu daha sormadık. Bu terörist sınırdan nasıl geçti? Kim geçirdi onu sınırdan? O bölgede sürekli alan çalışması yapıldığı yazılıp söyleniyor. Nasıl oluyor da TC devletinin sınırları yol geçen hanına dönüyor? Siz bu soruyu kendinize sormaz ve gerekli önlemleri almazsanız teröristlere kapıyı aralamış olursunuz. Daha pek çok uyuyan hücrenin olduğu yazılıyor çiziliyor. Teröristler aramızda geziyor. Ayakkabı numarasına kadar biliyorsanız bu nasıl oluyor arkadaş? Önlem alacaksınız kardeşim! Siz önlem aldınız da biz karşı mı çıktık? Bu belaya karşı ciddi önlemler alın diyoruz.

"Devleti yöneten birisi uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirir mi?"

Konuşmasında, uyuşturucu ile mücadeleye de değinen Kılıçdaroğlu, "Uyuşturucu teröristleri de var aramızda. Yüz binleri zehirliyorlar. Onların teröristten ne farkı var? Tonlarca uyuşturucu bu ülkeye nasıl gidiyor? Devleti yöneten birisi uyuşturucu baronlarıyla fotoğraf çektirir mi Allah aşkına! Türkiye öyle bir noktaya geldi ki uyuşturucu baronlarının hesaplaştığı ülkeye döndü" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kemerburgaz tepkisi: O üç beş kişinin de Allah belasını versin; ağaca kıymayın

Kılıçdaroğlu, Kemerbugaz'daki yeşil alanların imara açılması kararını eleştirdi.

"İstanbul’dan hala ama hala intikam almaktan vazgeçmediniz mi?" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Ranttan vazgeçmediniz mi ya! Para gözünüzü doyurmadı mı ya! Rant, rant, rant nereye kadar? Bu kadar parayı mezara götürmeyeceksiniz. Kefenle gideceğiz. İstanbulluya acıyın. Yeşil alan yapmak için çaba harcanıyor. Hala vermişler müteahhitlere orayı imara açacaklar. Niçin? çok pahalı daireler olacak. Az kaldı iktidar olduğumuzda ben onlara göstereceğiz! Dünya kadar sorun var, üç beş kişi kazanacak diye bunun hesabını yapıyorlar. Ya o üç beş kişinin de Allah belasını versin. Ağaca kıymayın.

"Bütün dünya gülüyor, Türkiye'nin itibarı böyle sarsılmamalı"

Kılıçdaroğlu, Katar'daki Dünya Kupası açılış törenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi ile görüşmesini de yorumladı.

"Dış politikada yanlış yaparsanız size bir gün bunun gereğini yaparlar ve siz onların önünde diz çökmek zorunda kalırsınız" diyen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı için 'Uluslararası platformlarda sadece Sisi'yi cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi söyledim. Benim için Mısır'ın cumhurbaşkanı Mursi'dir. Birleşmiş Milletlerde onunla aynı masaya oturmadım, oturursam kendimi inkar ederim' diyor. Ne oldu? Erdoğan'ın benim zoruma giden tarafı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni temsil etmesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını yerle bir etmesidir. Bunun adını tükürdüğünü yalamak.  Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

"3 Aralık'a kadar sabredin"

ABD ve Birleşik Krallık ziyaretleri ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Gidişlerimde havuz medyasına baktım. Uğraştılar, didindiler bir kara propaganda mekanizması oluşturdular. Onlar "ne yapabiliriz bu gezileri nasıl gölgeleyebiliriz?" arayışı içerisindeydiler. Tabi bizim partililer de merak etti. Onların yaptığı korkudan bizim yaptığımız meraktandı. Sabredin 3 Aralık’a kadar. 3 aralık'ta yeni bir vizyonu açıklayacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU