11 yaşındaki Yusuf IQ testinde Albert Einstein ve Stephen Hawking'i geçti

Britanyalı Müslüman çocuk 18 yaş altı için belirlenen maksimum puana ulaştı

Yusuf Shah rubik küp ve sudoku çözmeyi sevdiğini söyledi (Irfan Shah)

11 yaşındaki Yusuf Shah, en prestijli IQ testlerinden biri olan Mensa'dan en yüksek puanı aldı. IQ'su 162 çıkan Britanyalı Müslüman genç, ünlü fizikçiler Albert Einstein ve Stephen Hawking gibi kişileri geçti. Einstein ve Hawking'in IQ'sunun 160 olduğu düşünülüyor.

Shah çocuk sınavda 15 soruya cevap verdi. Kendisine üç dakika zamanı olduğu söylense de bunu 13 dakika anlayan çocuk, soruları çözerken yavaş davrandı. Bu yanlış anlaşılmaya rağmen 18 yaş altı için belirlenen maksimum puana ulaştı.
 


Leeds'teki Wigton Moor İlkokulu'nda 6. sınıf öğrencisi olan Shah şöyle konuştu:

Okuldaki herkes benim çok zeki olduğumu düşünüyor. Ben de sınava girenler arasında ilk yüzde 2'lik dilimde olup olmadığımı hep bilmek istemiştim.

Oxford veya Cambrdige üniversitelerinde matematik okumak isteyen Shah, coğrafya ve bayraklara da ilgi duyduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anne Sana Shah "Çok gururluyum. Aslında biraz endişe ettim. Her zaman çocukların olduğu salonda sınavlara girerdi. Yetişkinlerin gözünü korkutabileceğini düşündük. Ama zekice halletti" dedi.

"Hazırlanması zor bir sınav. Halihazırda yaptığımız şeyleri yaptık, IQ testi için özel bir hazırlık gerçekleştirmedik" diye konuşan baba Irfan Shah, oğlunu kutladı.

Irfan Shah, çocuğunun kreşteyken de alfabe ve sayı gibi konuları diğer çocuklardan daha hızlı öğrendiğini ifade etti:

Matematikte doğal bir yeteneği var. Sanırım bunu o zaman fark etmiştik. Karneleri harika. Öğretmenler 'Öğretecek bir şeyimiz yok' diyor.

 

Independent Türkçe, Yorkshire Evening PostNew York Post, Arab News

DAHA FAZLA HABER OKU