Tampon yüzünden bacakları kesilen manken, deneyimlerini paylaştı

Sağlık durumu nedeniyle modelin her iki bacağı da kesildi

Lauren Wasser (Instagram/theimpossiblemuse)

Toksik şok sendromu (TSS) nedeniyle iki bacağını da kaybeden model Lauren Wasser, ölüme yaklaştığı bu deneyimin kalıcı etkisini anlattı.

Wasser, 2012'de 24 yaşındayken TSS 'ye yakalanmıştı. TSS, vücuttaki staphylococcus aureus bakterilerinin fazlalığından kaynaklanır ve tedavi görmezse hızla yaşamı tehdit eder hale gelebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wasser, TSS sonucu organ yetmezliği yaşamıştı ve her iki bacağının da kesilmesi gerekti. O zamandan beri model, kendisine verilen iki altın rengi protez bacaktan dolayı "Altın Bacaklı Kız" olarak tanınıyor.

Harper Bazaar'ın 2022 Yılın Kadınları Ödülleri'nde "Yılın Modeli" ödülüyle onurlandırılan Wasser, derginin Aralık/Ocak sayısı için verdiği yeni röportajda hastanede geçirdiği günleri anlattı.

Wasser, "Hastanede yattığım üç ayda fiziksel ve duygusal olarak her parçamı kaybediyordum, sadece korku halindeydim ve buraya kadarmış diye düşünüyordum" dedi.

Model, o zamandan beri çalışmalarının çoğunu TSS farkındalığını artırmaya ve kadınların adet ürünlerine ilişkin şeffaflığın artırılmasını savunmaya adıyor.

Wasser, son 10 yılda hayatının nasıl değiştiğini derinlemesine düşünürken, deneyimini "güzel ve etkili bir şeye" dönüştürmeye çalıştığını söyledi.

Bu kadar fazla yol kat ettiğim ve o zamandan, o karanlıktan kurtulduğum için çok gururluyum. O kadar acı ve ıstıraba katlanmak zorunda kaldım ki... Vazgeçmediğim ve bunun hayatımı yaşamama engel olmasına izin vermediğim için gurur duyuyorum.

Bir tampon neredeyse beni öldürüyordu. Karanlıktan geçmemiş olsaydım, şu an bulunduğum yerde olamazdım.

Wasser, başkalarında yankılanması umuduyla, kendini "kabul etmeyi" öğrenme tavsiyesi de verdi.

Bu yolculukta öğrendiğim tek şey, kendinizle ilgili sevmeyebileceğiniz şeyleri benimsemektir. Çünkü onu kabul ederseniz ve onunla gurur duyarsanız, kimse onun hakkında hiçbir halt söyleyemez.

Sadece kendiniz olun. Bu en güzel şey çünkü sizden sadece bir tane var.

Harper's Bazaar UK'in Aralık/Ocak sayısı 11 Kasım'dan itibaren satışta.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU