Black Panther yıldızının son günleri: "Senaryoyu gönderdik ama okuyamayacak kadar yorgundu"

Filmin başrol oyuncusu Chadwick Boseman, 43 yaşında hayatını kaybetmişti

Black Panther: Yaşasın Wakanda'nın (Black Panther: Wakanda Forever) yönetmeni Ryan Coogler, senaryonun Chadwick Boseman'a ölmeden önce gönderildiğini ama başrol oyuncusunun o aşamada "okuyamayacak kadar yorgun olduğunu" söyledi.

Marvel Sinematik Evreni'nde (MSE) Black Panther'i canlandıran Boseman, 28 Ağustos 2020'de kolon kanseri yüzünden vefat etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Coogler, yarın (11 Kasım) gösterime girecek olan filmin senaryosunun ilk taslağının Boseman ölmeden önce yazıldığını ve oyuncuya gönderildiğini açıkladı.

Film ekibinin Variety'ye verdiği röportajda Shuri'yi canlandıran Letitia Wright, Boseman'ın 300 sayfalık senaryo taslağını gördükten sonra uzunluğuyla dalga geçtiği hakkında bir söylenti duyduğunu belirtti.

Yönetmen Coogler ise Wright'ı düzeltti ve Boseman'ın senaryoyu aslında hiç okumadığını öğrendiğini söyledi.

Variety'nin aktardığına göre Coogler bu sözleri dile getirmekte zorlandı ve bir kağıda şunları yazdı:

Okuyamayacak kadar yorgunmuş.

Boseman'ın ölümünün tüm ekibi yasa boğduğunu ve zor günler geçirdiklerini belirten Coogler şu ifadeleri kullandı:

İş ve arkadaşlık bu filmde iç içe geçmişti, bu bazen oluyor. Çok insani bir durum.

2018'de gösterime giren ilk Black Panther filmi, babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa yani Black Panther'in halkına dönüşünü konu alıyordu.

Yeni film, Wakanda halkının Avengers: End Game'de Thanos'un öldürdüğü krallarının ardından yas tutma sürecini anlatacak.

Coogler, daha önceki bir röporajında ikinci filmde aslında Black Panther'in 5 yıl ortadan kaybolduktan sonra geri dönmesini işleyeceklerini ama Boseman'ın ölmesiyle senaryoyu değiştirdiklerini açıklamıştı.

Marvel'ın yöneticisi Kevin Feige de geçen ay verdiği bir söyleşide karakteri başka bir oyuncunun oynaması için henüz çok erken olduğunu belirtmişti.

 

Independent Türkçe, Variety, Insider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU