Barış Terkoğlu: Yeni paralel devletin şantaj dosyaları

"Belli ki hâkim ve savcılara, ‘gerektiğinde vurulmak üzere’, hazırlanan şantaj dosyaları var"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, “ahmak” davasına bakan ve kendisine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu siyasi yasaklı haline getirmesi telkin ettiği iddia edilen hâkim Hüseyin Zengin hakkında Sabah gazetesinin “FETÖ iltisaklı olduğu” iddiasıyla hazırladığı habere dikkati çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu haber için erişim engeli getirildiğini belirten Terkoğlu, yaptığı araştırmalar neticesinde hâkim Zengin hakkında 2020 yılında HSK’ya bir dosya geldiğini ancak adli bir soruşturma açılmasına gerek olmadığı yönünde karar verildiğini aktardı. Terkoğlu, hâkim ve savcılara “gerektiğinde vurulmak üzere” hazırlanan şantaj dosyaları olduğuna inandığını söyledi.

Terkoğlu şunları kaydetti:

Belli ki hâkim ve savcılara, ‘gerektiğinde vurulmak üzere’, hazırlanan şantaj dosyaları var. Bir ekip, istenileni yapmayan yargı mensuplarına karşı bu dosyaları bekletiyor. Öte yandan, bu dosyaların ucu gösterilerek kimlere bugüne kadar neler yaptırıldı bilmiyoruz...

İşte bu durum devlet içindeki yeni devleti, yeni paralel yapıyı gösteriyor. Adını bir kuştan mı alır, yoksa başka bir yerden mi bilmem... Kesin olan şu ki bir güç var!

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU