Eski piyango talihlisi: Mutsuz olabilirsiniz

Mevcut Powerball ikramiyesinin talihlisi, tahminen 1,9 milyar dolar kazanacak

(Youtube/Timothy Schultz)

Büyük ödülün tahmini 1,9 milyar dolara çıkmasıyla Powerball ikramiyesi resmi olarak bugüne kadar sunulan en büyük piyango ödülü haline geldi.

Son Powerball ikramiyesinin kazanıldığı 3 Ağustos'tan bu yana hızla artan ikramiye değeri, şanslı kişinin 929 milyon dolar nakit ya da 30 sene boyunca yılda 63 milyon dolarlık ödemeler alacağı anlamına geliyor.

Her iki seçeneği de seçmek hayatınızı değiştirecek miktarda parayla sonuçlanacak olsa da eski bir piyango talihlisi milyonlarca dolar kazandığınızda değişmeyen bazı şeyler olduğunu ortaya koydu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin Iowa eyaletinden bir podcast sunucusu ve YouTuber olan, 1999'da 29 milyon dolarlık Powerball ikramiyesi kazanan ve kısa süre önce Fox News'e konuşan Timothy Schultz'a göre, piyangoyu kazanmanın "muhtemelen hayatı en fazla değiştirebilecek şeylerden biri" olduğu inkar edilemez.

Schultz, "Bir dakika önce bir hayatınız var" ve sonrasında "dünyanız tersine dönüyor" dedi.

Bununla birlikte, podcast'ini piyango kazanan diğerleriyle röportaj yapmak için kullanan Schultz, "coşku gerçek" olsa da sonunda "azalıyor" dedi ve bu noktada "paranın bir kişi olarak kim olduğunuzu değiştirmediğini" fark ettiğinizi söyledi.

"Daha önce mutsuzsanız, sonrasında da mutsuz olabilirsiniz" iddiasında bulundu.

Dünyada son derece mutsuz olan çok zengin kişiler var. Para olumlu olabilir fakat tüm sorunları çözemez.

Paranın mali sıkıntı gibi konularda yardımcı olabileceğini kabul eden Schultz, daha sonra piyangoyu kazanmasının ardından yaşadığı bazı olumsuzlukları paylaştı. Eski benzinlik çalışanı 29 milyon dolar kazandıktan sonra insanlara güvenmeyi "çok daha zor" bulduğunu açıkladı.

"Çoğu kişi beni destekleyip benim için mutlu olsa da para isteyenlerden yığınla mektup aldım" diyerek "yeni insanlara" güvenmenin kendisi için zor olduğunu çünkü kendisini "yanlış nedenlerle" istediklerinden endişe ettiğini ekledi.

Bazı kişilerin beni yürüyen, konuşan bir ATM makinesi olarak gördüğünü hissettim.

Schultz ayrıca kişinin sağlığı gibi, milyonlarca doların bile düzeltemeyeceği şeyler olduğunu kabul etti. "Para her şeyi çözemez" dedi.

Sağlığımız asla çantada keklik görülmemeli. Para kesinlikle yardımcı olabilir ama her şeyi çözemez.

YouTuber, piyangoyu kazandığında nelerin değiştiğine gelince, her talihli farklı olsa da piyango kazanan diğer kişilerle röportaj yaparken "ortak temalar" fark ettiğini söyledi.

"Piyangoyu kazanmanın kişilikleri büyütebileceğini" iddia eden Schultz'a göre en yaygın değişikliklerden biri kazanmanın kişinin kişiliği üzerindeki etkisi.

Örneğin, kiliseye giden biriyseniz, kilise inşa etmeye karar verebilirsiniz.

Filmlerle ilgileniyorsanız, bir film çekmeye karar verebilirsiniz. Balık tutmaktan hoşlanıyorsanız, bu tam zamanlı bir hobi haline gelebilir.

İnsanlar genellikle kendilerinin daha büyük versiyonları haline gelir.

 

 

Piyango kazananlar için tavsiyelere gelince podcast sunucusu Fox News'e "ayağını yorganına göre uzatmayı" unutmamanın önemli olduğunu söyledi. CNBC'ye göre piyango talihlilerinin ortalama bir Amerikalıya kıyasla üç ila 5 yıl içinde iflas ilan etme ihtimalinin daha yüksek olduğu düşünüldüğünde bu faydalı bir tavsiye.

Çekilişi yapılacak 48 piyangodan bir tanesi güvenlik protokollerini tamamlamak için ek süre isteyince pazartesi çekilecek Powerball ertelenmişti.

Bilet sahiplerine kazanan numaraların açıklanmasının beklendiği salı sabahına kadar biletlerini atmamaları söylendi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU