Elon Musk, Trump'ın Twitter'a dönüşünün sorulmasından şikayetçi

Yasaklı hesaplar, platforma dönüş için yeni "içerik denetleme konseyinin" önüne çıkacak

(Reuters)

Elon Musk, Twitter'a sadece birkaç gündür sahip fakat milyarder, Donald Trump'ın platforma ne zaman dönebileceğinin sorulmasından şimdiden bıkmış görünüyor.

Dünyanın en zengin kişisi, aylarca anlaşmadan caymaya çalıştıktan sonra nihayet geçen hafta 44 milyar dolara Twitter'ı satın aldı ve bir dönem ABD başkanlığı yapan Trump hakkındaki sorulardan şikayet etmeye başladı.

Pazartesi günü Musk, "Biri Trump'ın bu platforma geri dönüp dönmeyeceğini her sorduğunda bana bir dolar verilseydi, Twitter para basıyor olurdu!" yazan bir tweet attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketi devralmasından önce Musk, Trump destekçilerinin 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası'na saldırmasının ardından Twitter'ın eski başkanı yasaklamasının yanlış olduğuna inandığını belirtmişti.

Önceki aylarda düzenlenen bir ekonomi konferansında bu hareketi "hata" diye niteleyen Musk, şirkete sahip olduktan sonra kararı geri alıp almayacağını doğrudan söylememişti.

Musk mayısta "Donald Trump'ı yasaklamanın doğru olmadığını düşünüyorum" demişti.

Bence bu bir hataydı çünkü ülkenin büyük bir bölümünü yabancılaştırdı ve nihayetinde Donald Trump'ın halka seslenmesini engelleyemedi.

Cuma günü, aralarında CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal ve hukuk sorumlusu Vijaya Gadde'nin de bulunduğu üst düzey yöneticileri görevden aldıktan bir gün sonra milyarder Musk, eski Başkan Donald Trump'ınki gibi yasaklı hesapların hemen geri getirilmeyeceğini açıkladı.
 


Sosyal medya şirketinin, hangi hesapların geri alınmasına izin vereceğini değerlendirmek için "çok çeşitli bakış açılarına sahip bir içerik denetleme konseyi" kuracağını söyledi. Musk daha önce Twitter'da "kuşun serbest bırakıldığını" yazmıştı.

Musk'ın, Trump'ın yeniden topluluğa alınmayabileceği iddiasına rağmen eski başkan, Tesla CEO'sunun Twitter'ı satın almasını Twitter'a çok benzeyen kendi sosyal medya platformu Truth Social'da paylaşarak kutladı.

Trump, "TRUTH SOCIAL bir nevi fenomen haline geldi. Geçen hafta TikTok, Twitter, Facebook ve geri kalanlar dahil diğer tüm platformlardan daha büyük sayılara sahipti. Ayrıca gözüme daha iyi görünüyor ve bence daha iyi çalışıyor. Twitter'ın bundan sonra aklı başında ellerde olmasından, artık Radikal Sol Deliler ve ülkemizden gerçekten nefret eden Manyaklar tarafından yönetilmeyecek olmasından çok mutluyum" dedi.

Twitter yasağına ek olarak, Trump seçim sonuçlarını tekrar tekrar inkar ettiği ve yanlış bilgi yaydığı için Instagram ve Facebook'tan da yasaklanmıştı.

ABD Kongre Binası'ndaki ölümcül ayaklanma, bazı polis memurlarının ölümünün sorumlusu olarak görülmüş ve Trump'ın bazı katı görüşlü destekçilerine kışkırtıcı komplo kurmaktan dava açılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU