George R.R. Martin, House of the Dragon'ın en tartışmalı özelliğinin "daha da çok olmasını istediğini" söyledi

Yazar, "daha da fazla zaman atlaması" ve "daha da fazla oyuncu değişikliği" istediğini açıkladı

Game of Thrones'taki olayların 200 yıl öncesinde geçen bu epik dizi Targaryen Hanedanı'nın hikayesini anlatıyor (HBO)

George R.R. Martin, House of the Dragon'ın en kutuplaştırıcı hikaye anlatma yönteminin daha çok kullanılmasını isteyen "tek kişi" olduğunu öne sürdü.

Game of Thrones'un popüler spinoff'u, önceki haftalarda coşkulu yorumlar ve izleyicilerin övgü dolu tepkisiyle ilk sezonunu tamamladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan birinci sezonda birden fazla kez zaman sıçraması yapma kararı, dizinin en popüler karakterlerinden bazılarının yerini yeni, daha yaşlı aktörler alırken hayranlar arasında tartışmalara yol açtı.

Birden fazla aktör tarafından canlandırılan karakterler arasında Milly Alcock ve Emma D'Arcy'nin canlandırdığı Rhaenyra Targaryen'le, Emily Carey ve Olivia Cooke'un canlandırdığı Alicent Hightower bulunuyor.

Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) yazarı George R.R. Martin, Penguen Random House'a verdiği video röportajda zaman sıçramalarını ele alarak dizide daha da fazla zaman sıçraması olması için bastırdığını açıkladı.

Martin, "Bu yazarların hepsiyle ilgili en büyük sorunlardan biri nereden başlayacaklarıydı" dedi.

[Dizi sorumlusu Ryan Condal], Lordların, Jaehaerys'in varisinin kim olacağı yönünde oy kullandığı Büyük Konsey'le başladı; Jaehaerys, oğlu Baelon'u apandisitten yeni kaybetmişti, şimdi varisi kim olacaktı? Lordlar da oy vererek Rhaenys yerine Viserys'i seçti.

Martin, dizinin çıkış noktasının "Antik Yunanistan'dan bir ilham perisinden gelmediğini" savundu.

George R.R. Martin, "Biz, yani ben ve diğer yazarlar, bu hikayeye nereden başlayacağımız konusunda çok sayıda hararetli tartışma yaptık" diye devam etti.

"Ben 40 yıl kadar öncesinden, Jaehaerys'in iki oğlu Aemon ve Baelon'un hayatta olduğu "The Heir and the Spare" (Varis ve Yedek) adını vereceğim bir bölümle başlardım" diye açıklayan Martin ekledi:

Ve büyük hanedanın iki tarafı arasındaki hem dostluğu hem de rekabeti görürdük.

Biliyorsunuz, Aemon, arbalet kullanan Myr'li birinin Tarth'ta kazara onu vurmasıyla yanlışlıkla ölünce Jaehaerys kimin yeni varis olacağına karar vermek zorunda kalıyor. Henüz ölen büyük oğlunun kızı mı yoksa kendi oğulları olan ikinci oğlu mu? Kız, sadece genç bir kız; ikinci oğulsa bir adam.

Martin "40 yılınız daha olurdu ve daha da fazla zaman sıçraması olurdu; daha da fazla oyuncu değişikliği olurdu ve evet, bu konuda gerçekten heveslenen tek kişi bendim!" diye ekledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU