Star Wars'un Luke Skywalker'ı, Ukrayna'ya 500 drone gönderdi

Yıldız Savaşları serisinin yıldızı, geçen ay Drone Ordusu projesinin elçisi olmuştu

Amerikalı aktör, 71 yaşında (Reuters)

Askeri çatışma 9. ayına girerken Mark Hamill, Ukrayna'nın istilacı Rus ordusundan korunmasına destek için 500 drone göndermeye yardımcı oldu.

Bloomberg Radio'nun Sound On programının bir bölümüne katılan 71 yaşındaki Amerikalı aktör, savaş alanına dönüşen Avrupa ülkesine yaptığı bağışları burada doğruladı. Hamill, cömertliğini kısa ve öz şekilde açıkladı: Buna ihtiyaçları var.

Yıldız Savaşları (Star Wars) serisinin yıldızı, perşembe günü yayımlanan bölümde sunucu Joe Mathieu'ya "Çok basit: Ukrayna'nın drone'lara ihtiyacı var" dedi.

Savaşın sonuçlarını onlar belirliyor; Ukraynalıların topraklarını, halkını koruyup sınırı izliyorlar; onlar gökyüzündeki gözler.

Luke Skywalker'ı canlandırmasıyla meşhur aktörün, ülkenin UNITED24 girişiminin "Drone Ordusu" projesine elçi olarak katılacağını Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski geçen ay duyurmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı, haberi geçen ay resmi Instagram sayfasında paylaşırken, "Kendisi, savunucularımız olan Drone Ordusu'nu desteklemek için para toplamaya yardım eden ilk elçi" diye yazmıştı.

Bu, zor olsa da çok önemli bir görev. Mark, bunu kesinlikle halledeceğinden eminiz. Özgürlük mücadelemizde Ukrayna halkını desteklediğin için sana teşekkürler.

Hamill ise, kendi adına, hükümetin savaş çabalarına yardımcı olsun diye insansız hava aracı tedarik etmek amacıyla başlattığı projeyi desteklemek için fon toplamak gibi katkılarda bulunmaktan "onur duyduğunu" söylemişti.

Bu çabalara katılacağının 30 Eylül'de duyurulmasının üstünden henüz bir ay geçmemişken Hamill, kendi katılımından sonra bağışlarının Ukrayna ordusunun cephaneliğine 500 drone eklemesini sağladığını radyo programında doğruladı.


Hamill, "Gerçekten şoke oldum çünkü bana haftada en az iki veya üç kez neler olduğuna dair bilgilendirme yapıyorlar ve bu işe başladığımdan beri 500'den fazla drone aldıklarını söylediler" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldız Savaşları'nın eski oyuncusunun yanı sıra aralarında şarkıcı Barbara Streisand, Amerikalı rock grubu Imagine Dragons ve aktör Liev Schreiber'in de bulunduğu kamuya mal olmuş pek çok kişi ve ünlü de projenin bağışçı listesinde bulunuyor.

Drone savaşı, devam eden çatışmada her iki tarafın da kullandığı yaygın bir silah haline geldi.

Pazartesi günü yaklaşık 28 kamikazeden oluşan bir drone grubu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kentsel altyapısı üzerinde uçarken sosyal medyada belgelendi. Al Jazeera, ilk haberlere göre, hava araçlarından birinin bir konutu vurmasıyla gerçekleşen saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU