Netflix, hesap paylaşımını kaldırıyor

Netflix'ten yapılan açıklamaya göre, aynı hesapta oturum açmış cihazların hesap sahibiyle aynı evde yaşayıp yaşamadığı IP adresi üzerinden tespit edilecek

Fotoğraf: AA

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformu Netflix’ten yapılan açıklamaya göre, 2023 yılının başından itibaren hesap veya parola paylaşımı tarih olacak. Hesap paylaşımı yapan kişilerden, içerikleri izlemeye devam edebilmeleri için normal üyelik ücretlerinden daha düşük de olsa ek ücret istenecek. Bunun için artık "alt hesap" veya "ekstra üye" seçeneklerinin devreye sokulacağı belirtiliyor.

Aynı Netflix hesabında oturum açmış cihazların aynı evden kullanılıp kullanılmadığı, cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgiler kullanılarak tespit edileceği ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Netflix’in açıklaması şu şekilde:

Hesap paylaşımından para kazanmak için iyi düşünülmüş bir yaklaşım geliştirdik ve bunu 2023'ün başlarından itibaren daha geniş bir alana yaymaya başlayacağız.

Hesap paylaşanlara, Netflix profillerini kendi hesaplarına aktarma ve paylaşanlara aileleri veya arkadaşları için ödeme yapmak istiyorlarsa cihazlarını daha kolay yönetme ve alt hesaplar (“ekstra üye”) oluşturma için olanak sunacağız.

Daha düşük fiyatlı reklam destekli planımızın olduğu ülkelerde, hesap paylaşanlar için profil transfer seçeneğinin özellikle popüler olmasını bekliyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU