Karamollaoğlu'ndan kongre açıklaması: Seçime bu kadar zaman kala gidilmemeli, ancak kanuni durum var

Karamollaoğlu, "Bazı arkadaşlar ittifakın içinde olmamıza rıza göstermeyebilir. Ancak 'AK Parti ile birlikte olalım' diyenler belki kişi olarak vardır. Onun dışında böyle bir eğilim yok" dedi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu oldu.

Partinin bu ay sonu yapılacak kongresi hakkında konuşan Karamollaoğlu, "Kongrede problem olabileceğini hiç düşünmüyorum. Seçime bu kadar zaman kala aslında kongreye gidilmemeli" dedi.

Ancak kanuni bir durum olduğunu ifade eden Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Ancak kanuni durum var. Biz de tam 30 Ekim dedik. Bizim kongre tarihi 3 Kasım'da doğuyor. Ekim ayının 30'una aldık. Ümit ediyorum ki, coşkulu kongre olur. Bu da seçime giderken vesiledir. Teşkilatları hayata katabilmek için. İnşallah bir problem olacağı konusunda bir düşüncem yok. Değişiklik olacağını zannetmiyorum. Bugüne kadar bu tarzda herhangi bir niyet belirten olmadı. Bunlar son zamanlarda ufak tefek meselelerden dolayı farklı kanaatte olan arkadaşlarımız. Bizim teşkilatlarımız, bu kararı alırken şahsen almış değilim. Bu bizim genel idare kurulumuzda, ayrıca yüksek istişare kurulumuz var. Başkanlık divanımızda görüldü, kararlaştırıldı. Elbette kongreye yaklaştıkça tempomuz da biraz artacak. 81 ilin hepsinden delege ve üyelerimizin kongreye katılması lazım. Kongreler coşkunun ifade edildiği toplantılar oluyor. Güzel bir kongre geçireceğimize inanıyorum. Farklı kanaatte olan arkadaşlarımızın kendilerini ifade edeceklerine engel olacak değiliz. Bazı arkadaşlar bizim ittifakın içinde olmamıza rıza göstermeyebilir. Ancak 'AK Parti ile birlikte olalım' diyenler şimdiye kadar belki kişi olarak vardır. Onun dışında böyle bir eğilim yok. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dezenformasyon ile mücadele" yasası

Meclis'ten geçen "dezenformasyonla mücadele yasası" ile ilgili konuşan Karamollaoğlu, "Endişeliyiz. Sadece yasadan kaynaklanmıyor, uygulamadan endişeliyiz. Bu iktidar yeri geldiğinde uygulamalarda acımasız davranabiliyor" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşı uydurma haberlerle tedirgin etmek, gerçek dışı bilgilerle yönlendirmek, bunlara müspet yaklaşım sergilemeyiz" diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Mesele tatbikata gelince o noktada endişemiz var. Bu konuyu çok derinlemesine 6'lı Masa'da konuşmadık. Tatbikatını gördüğümüz zaman bu meseleleri gündeme getirmek vatandaş nezdinde daha etkili olur. Şu anda genel manada yanıltıcı bilgi vermeyi bu yasa yasaklıyor. Ama yanıltıcı bilgi dediğiniz ne? Geçmişte 'Bu gidişle dolar 10 TL'yi bulur' demişler. Vay siz nasıl dersiniz? 2 TL dolar. Şimdi ne oldu? Neredeyse 20 TL'ye çıktı. Burada tahdit getirirseniz makul olmaz. TÜİK diye bir müessese icat ettiler. TÜİK'in rakamları belli rakamları alıyorlar, ortaya rakam koyuyorlar. Gerçekle mukayese ettiğiniz zaman enflasyonu diğer rakamlara baktığınızda yarısının altında kalıyor. Biz buna elbette itibar edemeyiz. Uygulamayı bir görelim. Sanki biz bu tip meselelerde atılgan ve iktidarı acımasızca tenkit eden üslup içinde olmadığımızın bilinmesine, görülmesine ihtiyaç var. Biz yaşadığımıza göre tavır ve politika belirleyelim. Görelim, fiilen yaşadıklarımızı aktaralım. Onun için dediğiniz yasa aslında okuduğunuzda endişe veren bir yasa. Fakat tatbikatı önemli. Onu harfiyyen makul şekilde uygulamaya kalkarlarsa, arada sırada bir şeyler patlak verebilir. Onu sadece ve sadece muhaliflerin sesini kesmek için kullanırsanız işte o zaman felaket olur. Böyle bir yasa dünyanın hiçbir yerinde yok. Başka yerlerde de abartılar olabilir.

"Bugün iktidar sizde olsaydı bu kararı alır mıydınız?"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde AK Parti VE MHP grubunun oylarıyla suya yüzde 50 indirim yapılması kararına ilişkin de yorumlarda bulunan Karamollaoğlu, "Bu tip adımların atılamaması için mutlaka tedbir alması lazım, gerekirse hukuki tedbir. Ben oradaki arkadaşların hakikaten ahlaki tavırlarını sorgularım. Bugün iktidar sizde olsaydı bu kararı alır mıydınız? Bu kabul edilebilecek bir şey değil" dedi.

"Belediye meclislerindeki arkadaşlar bu sorumluluklarını idrak etmek mecburiyetinde" diyen Karamollaoğlu, "Belediyeyi çökertmek, muhtaç duruma düşürmek belediye meclislerinin yapacağı bir iş değil. Bunlar yarın bu yaptıklarından eminim utanacaklar. Vatandaşın önüne çıkıp, özür de dileyecekler ama bir fayda getirmeyecek. Siz herşey pahalanırken bir belediye de kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için birtakım hizmetler için ücret almak mecburiyetinde iken güya vatandaşın yanında olmak için böyle adım atarsanız bir ahlaki zaafiyet var demektir. Bu dürüstlük değil. Öyle bir şey varsa topluma çıksınlar. Türkiye'nin en büyük ekonomide derdi, üretim girdilerin yüksek olması; maliyet enflasyonu, siz eğer girdileri aşağı çekemezseniz, satış fiyatını, hizmet bedelini aşağıya çekmeniz mümkün olmaz. Belediye kendi mazotunu üretmiyor ki, mazotu ucuz vermem diyor. Bu yaklaşımdan ileride kendilerinin mahçup olacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

"Seçim kararı alınır, 2 gün içinde adayımızı açıklarız"

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile ilgili tartışmalara da değinen Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı adaylığında acele etmeme kararlılığındayız. Seçim kararı alınır, 2 gün içinde adayımızı açıklarız. Her seçime gidilirken milletvekili adayları önceden belirlenmez. Seçim kararı alındıktan sonra belirlenir. Aday adayları vardır, üzerlerinde müzakere edilir. Belirlenme mutlaka seçim tarihi belirlendikten sonra yapılır" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU