Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye ABD yanıtı: Benim saatime güvenmiyorsan hani senin var ya bir 17:25’i gösteren saatin onu al yanına

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye "Beraber binelim, Manhattan adasına gidelim o 35 katlı binayı bulalım, belki sen içeri girer bu rezaleti kim yapmış diye sorarsın. Çok memnun olurum" diye seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Açıklamalarında Bartın Amasra'da hayatını kaybeden 41 madenciyi anarak başlayan Kılıçdaroğlu "Onların bir sloganı vardı, yüz karası değil kömür karası böyle kazanılır ekmek parası diye. Gittim. Arkadaşlarım da gittiler. Ailelerin bir kısmını ziyaret ettim. Yetkililerden bilgi almaya çalıştım. Derin bir acı var. Anne, eş, kardeşler tabutun başında. Hiç kimse bu ölümün ona yakıştığını söylemiyor. Tamamı genç. Yazıktır günahtır. Bir memleket böyle yönetilemez. 20 yıldır ya önlem alacağız diyorlar. 20 yıldır hala önlem mi alacaksın sen. Dünyada maden kazalarında bir numarayız. Ya bu ölüm niye bizim karşımıza çıkıyor. Dünyada herkes maden çıkarıyor neden en çok ölüm bizim ülkemizde oluyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Soma'da 3 AKP'li hakimi göreve getirdiler"

Konuşmasında 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma faciasına da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, " Soma’da da benzer bir olay oldu. 301 eve ateş düştü. Yargıtay ağır cezalar verdi. Sonra birileri devreye girdi. Yargıtay’ın bu kararına geleneksel olmadığı halde savcı itiraz etti. Dosya tekrar geldi 12. Cezaya. 3 hakimi değiştirdiler. Yerine 3 AK Partili hakim getirdiler. Kenan İpek AK Parti’nin bürokratıydı. Mustafa Yapıcı Adalet Bakanlığı’nda genel müdür yardımcısıydı. Fuzuli Aydoğdu, o da Adalet Bakanı tarafından HSK’ya genel sekreter olarak atanmıştı. 12. Daireye atadılar cezaları indirdiler. Şimdi 301 kişinin hesabını soracağımız bir yargı ortadan kalktı arkadaşlar. Ben diyorum ya bu saraydakilerin yatacak yeri yoktur diye. Boşuna demiyorum. Onların eli kanlıdır eli! Ama benim sözüm sözdür, İktidara geldiğimizde 301 madencinin de 41 madencinin de hesabını sormazsan namerdim" ifadelerini kullandı.

"AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum adalet istemeyecek misiniz?"

Kamuoyunda sansür ya da dezenformasyon yasası olarak bilinen Basın Kanunu'ndak yeni düzenlemere de tepki gösteren Kılıçdaroğlu "Türkiye bir taraftan bu tür acılar yaşarken bir de Meclis’ten sansür yasası geçirdiler. Bu konuda altı aydır mücadele veriyoruz. Bazıları tv’lere çıkıp CHP ne yapıyor Meclis’te diye soruyorlar. CHP parlamentoda demokrasinin bir numaralı aktörüdür. Sansür düzenlemelerine de karşıdır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

 29. Maddeyi yürütmeyi durdurma talebiyle AYM’ye gideceğiz, ardından da yasanın tamamı ile ilgili AYM’ye gideceğiz. Bu kanun çıksa da çıkmasa da Türkiye bir otoriter yönetimle karşı karşıyadır. Ya 'Anayasa kararını uygulamıyorum' diyor. Daha ne yapacaksınız. Geçmişte AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, dur demeyecek misiniz, adalet istemeyecek misiniz?

Malezya'yı örnek verdi: Eski başbakan seçimleri kaybetti, sonra yargılandı ve mahkum edildi

Açıklamasında "Erdoğan'a bir örnek vermek isterim" ifadesini kullanan CHP lideri "Eski Malezya başbakanı Nacip Razak. Başbakan olduktan sonra bir uluslararası toplantıda 'Malezya’da internete asla sansür uygulanmayacaktır' diye açıklama yapıyor, 2011 yılında.  2015 yılında Malezya Varlık Fonu’ndan bu Razak’ın hesabına 700 milyon dolar aktarıldığı ortaya çıkıyor. Sonra internet gazeteleri haber yapıyor. Yapılır yapılmaz her yere yasak geliyor.  2011 yılında ben sansürü internete asla uygulamayacağım diyen bir başbakan 2015 yılında varlık fonundan 700 milyon dolar iç ettikten sonra olay haber olarak çıktı ve arkasından yasakları getirdi. Yetmedi VPN aracılığıyla internete ulaşmak mümkün. Sonra yalan haberlere karşı kanun diye bir kanun sevk etti. Bu kanun mecliste kabul edildi. Aynı bizim yaptığımız gibi sansür yasası gibi bir yasa kabul  dildi. Eğer birisi doruları yazarsa altı ay hapisle cezalandırılacaktı. 2018’de seçimler vardı bu adam seçimleri kaybetti, sonra yargılandı ve mahkum edildi. Adalet ağır yürüse de gözleri görmese de mutlaka hedefini bulacaktır. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın" diye konuştu.

Bahçeli'ye yanıt: Benim saatime güvenmiyorsun hani senin var ya bir 17-25’i gösteren saatin onu al yanına

Kılıçdaroğlu parti grup toplantısında kendisini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de yanıt verdi.

CHP lideri şunları kaydetti:

Bahçeli demiş ki bu 8 saatin esrarını millete açıklamak zorundadır. Güzel vallahi çok güzel açıklarım. Sevgili Bahçeli ben seni Amerika’ya davet ediyorum, uçak biletini ben alacağım. Bütün masraflar bana ait, seni beş yıldızlı bir otelde ağırlayacağım. Ertesi sabah ben New York’a hangi saatte gittiysem o saatte yine benim bindiğim arabaya sen de ben de bineceğim. Ama önde senin koruma amirini götüreyim. Bir gazeteci vardı yanımda onu da götürmeyeyim senin iletişim koordinatörün olsun. Beraber binelim, Manhattan adasına gidelim o 35 katlı binayı bulalım, belki sen içeriye de girersin, belki sen içeri girer bu rezaleti kim yapmış diye sorarsın. Çok memnun olurum. Orada giden para fakirin fukaranın parasıdır. O sarayda destek verdiğin adam, oğlu buradan milyar dolarları gönderiyor kızı orada 35 katlı gökdelen yapıyor. Burada açıklama yapmış. Kadınların kılık kıyafetine siyasetçiler karışmasın diye kanun teklifi vermiştik. Aileyi de koruyacağım demiş. Sayın bahçeli benim oraya gidiş nedenim bu açıklamadan sonra onun ailesini dünyaya tanıtmaktır. Onun ailesi milyar dolarlarla oynuyor. Eğer bir aile hakkında konuşulacaksa önce o aileyi bir konuşalım. Bunu söyledim. Ha oradan bineceğiz, orada zaten 10 dakika sürdü, bunun nedeni de ambulans sirenleri vardı, onun gitmesini bekledik. Oradan tekrar arabaya bineriz döneriz. Yolda araba benzin alıyor, benzin aldığı yerde bir hamburgerci var. Söz veriyorum hamburgeri ben alacağım. Benim saatime güvenmiyorsun hani senin var ya bir 17-25’i gösteren saatin onu al yanına, onu alamıyorsan bir kronometre al.

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU