Balık tutmaya giden baba oğulun teknesine neredeyse kambur balina çıkıyordu

"Muhtemelen piyangoyu kazanma şansınız daha yüksek"

Olayda ne Zach Piller ne de Doug Piller yaralandı (Zach Piller)

ABD'de çarşamba günü balık tutmaya çıkan baba oğul, hayatlarının şokunu yaşadı. Zach Piller ve babası Doug Piller'ın teknesine neredeyse kambur balina çıkacaktı. Oğul Piller o anları kaydetmeyi başardı.

İkili, levrek ve tonbalığı tutmak için tekneleriyle New Jersey açıklarındaydı. Zach Piller, birkaç köpekbalığı ve yunus görmesinin ardından avı kameraya almaya karar verdi.
 


Instagram'da paylaşılan videoda deniz yüzeyinde önce küçük balıkların zıpladığı, peşlerinden dev bir kambur balinanın fırladığı görülüyor. Heyecanlanan Zach Piller "Bunu videoya aldım" diyor.

Tekneye çıkmaya çok yaklaşan balina, su sıçratarak denize tekrar girip derinliklerde kayboluyor. Zach Piller, bu mevsimde küçük balıkların bol ve kıyıya yakın olduğunu, balina gibi avcıları cezbettiğini söyledi. Ayrıca hayvanın tekneye çarptığını bildirdi.

Tema parkı Sea World San Diego'nun yöneticilerinden Eric Otjen, kambur balinaların kıya yakın küçük balıklarla beslenmesinin ilginç olmadığını söyledi. Ancak Otjen'e göre hayvanın bir teknenin yanında yüzeye çıkması sıradışı:

Piyangoyu kazanma şansınız muhtemelen daha yüksek. Teknedekiler bir hayatlarının deneyimini yaşadı. Birçok kişi, onların gördüklerini görmek için çok para öder.

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi'ne göre kambur balinalar 40 ton ağırlığa ulaşabiliyor.

 

Independent Türkçe, NBC News, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU