Bir Zamanlar Hollywood'da: Quentin Tarantino kendi gişe rekorunu kırdı

Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı film ABD gişe hasılatında tecrübeli yönetmenin önceki tüm filmlerinden daha başarılı oldu

Quentin Tarantino, Bir Zamanlar Hollywood'da (Once Upon a Time in Hollywood) ile ABD gişesinde açılışta başarılı bir hafta sonu geçirerek kendi rekorunu kırdı.

Yönetmenin 9. filmi, 2009 yapımı Soysuzlar Çetesi'nin (Inglorious Basterds) 38 milyon dolarlık (yaklaşık 213 milyon TL) performansını geçerek ABD gişesinde 40 milyon dolar (yaklaşık 224 milyon TL) hasılat yaptı.

Bir Zamanlar Hollywood'da filminde, yaşlanan ve dublörünün yardımıyla (Brad Pitt) zar zor geçinen bir Hollywood aktörünü canlandıran Leonardo DiCaprio ve karşı komşusu olarak taşınan yeni yıldız Sharon Tate (Margot Robbie) rol alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, 8 buçuk aylık hamileyken Tate ve üç arkadaşının Manson Ailesi üyeleri tarafından öldürülmesi etrafında dönüyor.

Bu, Tarantino'nun gözden düşmüş yapımcı Harvey Weinstein olmaksızın çektiği ilk film.

Kısa süre önce yapılan bir röportajda Bir Zamanlar Hollywood'da filminin başrol oyuncularından Brad Pitt, Hollywood'un Weinstein'ın cinsel istismar skandalıyla en az Manson cinayetleri kadar sarsıldığını söylemişti.

Bir Zamanlar Hollywood'da şu anda ABD'nin gişe listelerinde ikinci sırada, Disney'in yeniden çevrimi Aslan Kral (The Lion King) ise birinciliği koruyor.

Aslan Kral, bu hafta sonu ABD'de yaptığı 75,5 milyon dolar (yaklaşık 423 milyon TL) gişeyle birlikte dünya çapında 1 milyar dolarlık (yaklaşık 5,6 milyar TL) gişe hasılatına yaklaştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU