"Kozmonotum" diyen dolandırıcı "Dünya'ya dönüş biletini" yarım milyon TL'ye yaşlı Japon kadına aldırdı

Dolandırıcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda telefonunun çekmediğini söyledi

Polis konu hakkında soruşturma başlattı (Reuters)

Japonya'da 65 yaşındaki bir kadın, "romantik dolandırıcı" kurbanı oldu. Vice'ın aktardığına göre adı açıklanmayan mağdur, kendisini kozmonot olarak tanıtan bir kişiye 4,4 milyon yen (yaklaşık 560 bin TL) gönderdi.

İkili, 28 Haziran'da Instagram'dan tanıştı. Dolandırıcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan bir kozmonot olduğunu söyledi. Profilinde uzay fotoğrafları olan kişi, UUİ'de telefonun çekmediğini ve bu yüzden düzenli iletişim kuramadıklarını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkili, Japonya merkezli mesajlaşma uygulaması LINE'dan konuşmayı ilerletti. Japon kadına sık sık onu sevdiğini söyleyen "kozmonot", evlenme teklif etti. Attığı mesajlar arasında "Hayatımı Japonya'da sürdürmek istiyorum" ve "Bin kez söylesem de yetmez ama söylemeye devam edeceğim. Seni seviyorum" gibi ifadeler yer aldı.

"Romantik dolandırıcı" Dünya'ya dönebilmek için paraya ihtiyacı olduğunu, Japonya'ya inişte ücret ödemesi gerektiğini kaydetti.

Buna inanan talihsiz kadın, 19 Ağustos-5 Eylül arasında 5 defa para gönderdi. Dolandırıcının istekleri devam edince kadın şüphelendi ve polisle temasa geçti.

Japonya'da "romantik dolandırıcılık" vakaları artıyor. Japon polisi bu vakaların verilerini doğrudan toplamıyor. Ama ülkede dolandırıcılık sayısı 2012'de 8 bin 693'ken, geçen yıl 14 bin 498'e yükseldi.

 

Independent Türkçe, Vice, Gizmodo

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU