Prof. Özgenç: AK Parti'nin üst düzey yönetiminden kişiler, Erdoğan'ın adaylığı konusunda görüşümü sordu

"Eğer cumhurbaşkanlığı seçimi normal zamanında yapılacaksa sayın cumhurbaşkanımız aday olamaz"

Yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) mimarlarından Prof. Dr. İzzet Özgenç, AK Parti’den üst düzey isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aynı göreve üçüncü kez aday olup olamayacağı konusunda kendisine görüş sorduklarını açıkladı. Özgenç, bu konuda anayasanın açık olduğu, seçimin zamanında yapılması durumunda Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın geçmişte hukuk danışmanlığını da yapan Prof. İzzet Özgenç, TV5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

Özgenç, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olabilir mi?" sorusuna “Eğer seçim 2023 Haziran’da gerçekleşirse olamaz” dedi.

Özgenç'in ifadeleri şöyle:

Ben görüşümü paylaştım. Hukukçuyum, hukukçu olarak görüşmüş o anayasal düzenleme açık nettir. Cumhurbaşkanlığı seçimi normal zamanında yapılacaksa, Sayın Cumhurbaşkanımız aday olamaz çünkü iki defa üst üste cumhurbaşkanı adayı olmuştur, cumhurbaşkanı seçilmiştir. Üçüncü bir defa seçilmesine anayasa engeldir. Şayet normal zamanından önceye seçim mayıs veya nisan ayı içerisinde yapılacaksa çünkü seçim kanununda yapılan değişiklik veriyor. 6 Nisan'dan veya 7 Nisan'dan önce de yapılmaması gerekir. İsim vermiyorum ama AK Parti'nin yönetiminden üst düzey yöneticiler benim bu konuda görüşümü aldılar.

 

TV5

DAHA FAZLA HABER OKU