Ahmet Hakan: Hep gereğini yaptım, yaparım, yapacağım

"Vicdanımın gereğine dayanarak yazdıklarımın kimin işine yaradığını zerre kadar umursamadım, umursamıyorum, umursamayacağım"

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ahmet Bey, yazılarıyla gereğini yapıyor” şeklindeki ifadesi üzerine bir köşe yazısı kaleme aldı.

Hakan, yazısının ilk kısmında Erdoğan’ın cümleyi kullandığı programı özetledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Kanal D / CNN Türk ortak yayınında yaptığımız söyleşide... Konu bir ara muhalefete geldi. Muhalefet konusunda ısrarlı sorular sorulunca... Erdoğan, gülerek ve şaka yaptığını belli ederek... “Ahmet Bey, o konuda yazılarıyla gereğini yapıyor” türü bir cümle kurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir şakanın bu kadar büyütüleceğini, üzerinde tepinileceğini, dallandırılıp budaklandırılacağını düşünmediğim için... Program sırasında konuyla ilgili bir şey deme gereğini duymadım" diyen Hakan, şunları yazdı:

Ama ekran başına oturup açık kovalayan düşmanımız çok Allah’a şükür. Baktım gördüm ki onlar durmamışlar. Tepinmişler Allah tepinmişler. Küfürler, hakaretler, iftiralar falan. Yazdıklarım ortadadır. Ben hiçbir zaman, bir iktidar partisi temsilcisi gibi davranarak kıyasıya bir muhalefet eleştirisinin içine girmedim. Muhalefete yönelik eleştirilerim, çoğunlukla yapıcı eleştirilerdir.

Bu arada şunu da söylemeliyim: Yazı hayatıma başladığım ilk günden bugüne kadar... İnanmadığım tek bir harfi bile yazmadım.  Ben hep vicdanımın gereğini yaptım, yaparım, yapıyorum, yapacağım. Vicdanımın gereğine dayanarak yazdıklarımın kimin işine yaradığını zerre kadar umursamadım, umursamıyorum, umursamayacağım.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU