Cenaze sırasında Prens Harry'nin Meghan Markle'a yaptığı gizli jest ortaya çıktı

Cenazeye katılan konuk, "Kendisini rahat hissettiğinden emin olmak istediğini düşündüm" dedi

Prens Harry geçen hafta taziyeleri kabul etmek için halkın önüne çıktıklarında da eşi Meghan Markle'ın elini bırakmamıştı (Reuters)

Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesine katılan bir konuk, Prens Harry'nin tören sırasında kendini daha "rahat" hissetsin diye eşi Meghan Markle'a yaptığı tatlı jesti ortaya çıkardı.

19 Eylül Pazartesi günü Westminster Abbey'de düzenlenen cenaze törenine binlerce yas tutan kişi ve Kraliyet ailesi üyeleri katıldı. Cenaze konuğu ve avukat Pranav Bhanot, People'la etkinlik hakkında yaptığı bir röportaj sırasında, Meghan ve Harry arasında yaşananlarla birlikte tanık olduğu anlardan birkaçını anlattı.

Bhanot, çiftin "birlikte yürüdükten" sonra "farklı yönlere" gitmek zorunda kaldığı anlar olduğunu ve bunun üzerine Harry'nin eşinin elini "sıkarak" ona fazladan destek verdiğini söyledi.

Avukat, "Birlikte yürüdükleri ve farklı yönlere gitmek zorunda kaldıkları zamanlarda Harry'nin Meghan'a verdiği güvenceyi gördük" dedi.

Bhanot, "Harry'nin Meghan'a ne kadar destek olduğunu fark ettim" diye ekledi:

Törenden sonra ayrı yönlere gittiklerinde Harry, Meghan'ın elini sıktı. Kendisini rahat hissettiğinden emin olmak istediğini düşündüm.

Kraliçe'nin cenaze töreni sırasında ikinci sırada oturan Meghan ve Harry'nin el ele tutuşup birbirlerini teselli ettikleri de fark edildi. Düşes daha sonra cenaze töreninin ardından Abbey'nin dışında gözyaşlarını silerken görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazartesi günkü hüzünlü etkinlikten önce Meghan ve Harry, Westminster Hall'daki anma törenine katıldılar ve burada da tekrar el ele tutuşarak diğer Kraliyet ailesi üyeleri arasında göze çarpan bir sevgi gösterisi yaptılar.

Çiftin sevgi gösterisi daha sonra karışık tepkilerle karşılandı, bazı insanlar jesti överken diğerleri bunun "saygısızlık" olduğunu iddia etti. Ayrıca birçok sosyal medya kullanıcısı, Kraliçe'nin torunu Zara Tindall ve eşi Mike Tindall da geçen hafta Westminster'daki törenden çıkarken el ele yürüdükleri için, bu konudaki eleştirilerin "çifte standart" olduğunu ifade etti.

Sussex Dükü ve Düşesi'nin yanı sıra, aralarında Prenses Eugenie ve eşi Edoardo Mapelli Mozzi'nin de bulunduğu pek çok kişi Pazartesi günkü tören sırasında eşlerinin ellerini tuttu. Koltuklarına doğru ilerlerken aralarında Zara ve Mike ile ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Dr. Jill Biden'ın da bulunduğu pek çok çift el ele tutuşurken görüldü.

Kraliçe'nin Westminster ve Windsor'daki devlet cenazesi, Kral III. Charles ve Kraliyet ailesinin geri kalanının katıldığı özel bir defin töreniyle toprağa verilmesiyle sona erdi. Tabutu, merhum eşi Prens Philip'le ebeveynleri Kral VI. George ve Anne Kraliçe'nin yanına gömüldü.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU