Suudi Arabistan’da ‘Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’nin Hizmetinde Yapay Zeka Tekniklerinden Yararlanma’ konulu bir sergi açıldı

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeysi himayesinde düzenlenen sergi, başkent Riyad’da üç gündür süren 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi ile aynı günlere denk geldi

Fotoğraf: SPA

 

Suudi Arabistan Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanlığı bünyesindeki Teknik İşler, Dijital Dönüşümler ve Yapay Zeka Ajansı, Sergi ve Müze İşleri Ajansı ile işbirliği içerisinde ‘Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’nin Hizmetinde Yapay Zeka Tekniklerinden Yararlanma’ konulu bir sergi açtı.

Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Başkanı Şeyh Dr. Abdurrahman es-Sudeysi himayesinde düzenlenen sergi, başkent Riyad’da üç gündür süren 2. Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi ile aynı günlere denk geldi.

Sergiler ve Müzeler İşleri Genel Yardımcısı Mühendis Maher bin Mansi Zahrani, “Sergi, ülkenin Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi’ye özen göstermenin yanı sıra hacılar ve umre ziyaretçilerinin ibadetlerini kolaylıkla ve güvenle yerine getirmelerini kolaylaştırmak için gerekli tüm yetenekleri kullanma çabalarını vurguluyor” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU