Elon Musk'ın Tesla'sı, bir kez daha düdük satıyor: Sadece Dogecoin'le satın alınabilir

Cyberwhistle satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükendi

Düdük sınırlı sayıda satışa sunuldu (Tesla)

Elektrikli araç devi Tesla, Cyberwhistle'ın (siber düdük) bir kez daha satışa sundu. CEO Elon Musk dün attığı tweet'te, düdüğün sadece Dogecoin'le satın alınabileceğini söyledi.

Musk ayrıca "Düdük sesinin daha yüksek yapmak için çalışıyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tıbbi sınıf paslanmaz çelikten imal edilen düdük, Tesla'nın elektrikli kamyonet Cybertruck'tan ilham alınarak tasarlandı.

Ürün geçen sene de 50 dolara satışa çıkmış ve bir saat içinde tükenmişti. Bu sefer bin Dogecoin'e (yaklaşık 1100 TL) satışa sunulan ürün, bir kez daha hızla tükendi. Şirket, teslimatın 4-6 hafta içinde başlayacağını bildirdi.

Teknoloji milyarderi ayrıca tweet'iyle Twitter'a taş attı. Blow the whistle (Düdüğü çal) yazan Musk, Twitter ifşacısı (İngilizce whistleblower) Peiter Zatko'ya gönderme yaptı.

Dünyanın en zengini olan iş insanı, 44 milyar dolara satın alma anlaşmasından caymasının ardından Twitter'la hukuk savaşına girmişti.

Musk'ın avukatları, sosyal medya şirketini ifşa eden kişiye geçen ay mahkeme celbi göndermişti. Zatko şirketin platformdaki bot sayısını bilmediğini söylemişti.

Zatko'nun iddiaları, Twitter'ın istenmeyen "bot" hesaplarını eksik saydığını ve bu yüzden şirketi satın alma anlaşmasını yapmaması gerektiğini savunan Tesla patronununkilerle aynı doğrultuda.

Musk Dogecoin'e verdiği destekle biliniyor. Tesla ve SpaceX CEO'su hakkında, şirketleri aracılığıyla Dogecoin'in fiyatını yükseltmek için yasadışı bir şantaj girişiminin parçası olduğu iddiasıyla dava açılmıştı. Keith Johnson adlı Dogecoin yatırımcısı, zararına karşılık 258 milyar dolarlık tazminat talep etmişti.

Musk bunun ardından attığı tweet'te Dogecoin'i destek vermeyi sürdüreceğim" demişti.

Teknoloji milyarderi, Aralık 2021'de yayımlanan bir konuşmasında Dogecoin'in potansiyelinin Bitcoin'den daha yüksek olduğunu söylemişti. Musk, Dogecoin'in işlemler konusunda daha iyi olduğunu savunmuştu.

 

Independent Türkçe, Investing.comTech Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU