RTÜK'ün Halk TV’ye verdiği cezalarına karşı İrfan Değirmenci'den bantlı protesto

Değirmenci, “Ağzımızı bantlasalar, elimizi kolumuzu bağlasalar gözümüz durmuyor, anlatacaklarımızı bir şekilde anlatmaya devam ediyoruz” dedi

Ekran alıntısı: YouTube

RTÜK’ün Halk TV’ye verdiği cezalara karşı İrfan Değirmenci’den bantlı protesto geldi.

Değirmenci, ekrana yansıtılan 'RTÜK, Halk TV'siz seçim istiyor' spotunu işaret etti.

"Ağzımızı bantlasalar, elimizi kolumuzu bağlasalar gözümüz durmuyor, anlatacaklarımızı bir şekilde anlatmaya devam ediyoruz. Bunu yaparken güzel ülkemizi düşündüğümüz için, çocuklarımızın geleceğini düşündüğümüz için yapıyoruz" diyerek Halk TV ana haber bültenine devam etti.

Türkiye'nin çok kritik bir seçim dönemine girdiğini hatırlatan Değirmenci, "Bu seçim ortamında muhalefet partilerinin sesini ekrana taşıyan çok sayılı televizyon kuruluşu var. Üç bilemediniz en fazla dört televizyon kuruluşu var. Onlardan biri ve en çok izlenen kanal Halk TV susturulmak isteniyor. Bugün geldiğimiz noktada lisans iptaline uzanabilecek bir süreçte RTÜK'ün Halk TV'siz bir seçim dönemi isteği mesajları gelmekte... " diye konuştu.

Değirmenci, "Bir de böyle deneyelim istedim. Ağzımızı bantlayalım da belki daha çok dikkat çeker dedim' sözleri ile RTÜK'ü protesto etti.

CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Halk TV'ye verilen üç ayrı cezayı duyurmuştu. Halk TV'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu küçük düşürdükleri gerekçesiyle yüzde 3 para cezası, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın narco devlet eleştirisi nedeniyle yüzde 3 para cezası ve Sözüm Var programına 5 kez program durdurma ile birlikte yüzde 5 para cezası verilmişti.

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU