Erdoğan’dan Soyer’e: Bunun babası da aynıydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e, “Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın be hadsiz” ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, “Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın be hadsiz. Bunun babası da aynıydı kendisi de aynı” dedi.

Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yeni Yurtlar Kampüsü'nde 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmi Açılış Töreni'ne katıldı.

"Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın zaferiyle neticelenen savaşın ardından varılan anlaşmayı ihlali sonucu yaşanan durumu kabul edilemez buluyoruz” diyen Erdoğan, her zaman olduğu gibi bu gelişme karşısında da Azerbaycanlıların yanında olacaklarını kaydetti.

Erdoğan şöyle devam etti:

Temennimiz, Ermenistan'ın bu yanlış yoldan bir an önce dönmesi, vaktini ve enerjisini barışı güçlendirme yönünde kullanmasıdır. İmzalanan anlaşmanın şartlarını yerine getirmediği gibi sürekli saldırgan tavır sergileyen Ermenistan tarafı için bu tutumun elbette sonuçları olacaktır.

Yurt ücretlerinde değişiklik yok

“Aylık 250 lira ile 450 lira arasında değişen yurt ücretlerinde bu yıl da değişiklik yapılmayacağının müjdesini paylaşmak istiyorum” bilgisini veren Erdoğan, KYK yurt başvurularına dair, “İlk yerleştirmede yüzde 80'lik rekor talep karşılama oranıyla tarihimizin en yüksek yerleştirme seviyesine ulaşılmıştır” dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Yılbaşında kredi, burs ve beslenme yardımı rakamlarını günün ihtiyaçlarına göre yeniden belirleyeceğiz.

Soyer’e: Bunun babası da aynıydı

Soyer'in sözlerini değerlendiren Erdoğan, “Sen Osmanlı'ya hakaret edebilecek hadde ne zaman ulaştın be hadsiz. Bunun babası da aynıydı kendisi de aynı” dedi.

Soyer, kentin kurtuluşunun 100. yıl dönümünü nedeniyle yapılan kutlamalarda "100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar" ifadesini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU