Ağıralioğlu: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, HDP’yi Türk siyaset hayatının demokrasi merkezinde şantajcısı yaptı

İYİ Partili Ağıralioğlu HDP’nin iki ittifaka da parmak salladığını belirtti

Fotoğraf: AA

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, HDP'yi, Türk siyaset hayatının demokrasi merkezinde şantajcısı yaptı” dedi.

Ağıralioğlu, Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk oldu.

“Efendim bu tecrübe ettiğimiz ve beğenmediğimiz ve değiştirme hususunda mutabık olduğumuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, HDP'yi, Türk siyaset hayatının demokrasi merkezinde şantajcısı yaptı. Yani hem Cumhur İttifakı'na hem Millet İttifakı'na dönüp, efendim bizim oyumuz olmazsa, efendim bizim oyumuz olmazsa, bizim oyumuzu alamazsanız, Cumhur İttifakı'na da Millet İttifakı'na da zaman zaman böyle parmak sallayan ve bu avantajını, demokrasiye şantaj yapma organizasyonuna çeviren bir heves var” diyen Ağıralioğlu bunu sistemin zaafı olarak gördüklerini kaydetti.

Ağıralioğlu şunları ifade etti:

Bu sistem Öcalan'a mektup yazdırmak zorunda bıraktı, belediyeyi almak için… Yani arkadaşların mutlu olduğuna inanmıyorum. Yani ne kadar güzel bir iş yaptık dediklerine de inanmıyorum. Ama bunu ben mecliste onlara hatırlattım. Öyle bir sistemle karşı karşıya bıraktınız ki kendinizi, milletinizi, sisteminizi. Çocuklarınızın katilinden medet ummak zorunda kaldınız. İstanbul'u almak için. Utanmadan. Bunu size ya niye yaptınız diye değil. Bunu size yaptıran şeyi değiştirmenizi teklif ediyorum dedim. Bunu size yaptıran şeyi. Yani bu yüzde 50+1, bu memleketin yükünü çekemez bir sistemdir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU