Uzun Kovid, 2 ila 4 milyon Amerikalıyı işgücünden çıkardı

Brookings Enstitüsü, virüsün geçmek bilmeyen etkilerinin işçilere yılda yaklaşık 170 milyar dolarlık maaşa mal olduğunu belirtti

Bir araştırmaya göre iki doz aşı olmak, uzun Kovid ihtimalini yarıya varan oranda düşürüyor (AFP)

Yeni bir çalışma, uzun Kovid'in etkisiyle iki ila 4 milyon Amerikalının işgücünden koptuğu tahmininde bulundu.

Brookings Enstitüsü'nün raporu, hastalığın uzun süreli etkisinin işçilere maaş maliyetinin 170 milyar doları bulduğunu ortaya koydu.

Raporun yazarı Katie Back, rakamların "inanılmaz derecede yüksek" görünebileceğini ancak ekonomisi karşılaştırılabilecek yerlerdeki deneyimlerle tutarlı olduğunu söyledi.

Nüfus Sayım Bürosu'nun Hanehalkı Nabız Anketi'nden edindiği verileri kullanan Washington DC merkezli düşünce kuruluşu, çalışma çağındaki (18 ila 65 yaşlarındaki) 16 milyon Amerikalının uzun Kovid'den mustarip olduğunu kestiriyor.

CDC'ye göre, semptomlar arasında zihinsel veya fiziksel efordan sonra kötüleşen aşırı yorgunluk, göğüs ağrısı, baş ağrıları ve beyin sisi var.

Rakamlar Birleşik Krallık, Minneapolis Federal Rezerv Bankası ve uzun Kovid geçirenlerin yüzde 22'sinin çalışmayı bıraktığını tespit eden bilimsel dergi The Lancet tarafından desteklendi.

Bach, "ABD, politikalarında gerekli adımları atmazsa muhtemelen bu etkiler zaman içinde daha da kötüleşir" uyarısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bach, Kovid'in ekonomi üzerindeki kesin iktisadi etkisini belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Raporda Harvard Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olan David Cutler'ın uzun Kovid'in ABD ekonomisine maliyetini 3,7 trilyon dolar şeklinde hesapladığı belirtiliyor.

Maliyetler arasında tıbbi faturalara yapılan harcamaların artması, kazancın azalması ve yaşam kalitesinin bozulması yer alıyor.

CDC'ye göre uzun Kovid, en kuvvetle muhtemel şekilde, hastalığı ağır geçirenlerde görülüyor.

CDC, uzun Kovid'in ilk olarak enfeksiyondan 4 hafta sonra tespit edilebileceğini ve genellikle üç ay içinde ortaya çıktığını belirtiyor.

Araştırmacılar hastalığı hala kesin olarak teşhis veya tedavi edemiyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/independentpremium

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU