Sussex Düşesi Markle: Harry'yle görüşmeye başladığımda azmim nedeniyle eleştirildim

"O zamana dek azimli sözcüğünün ardındaki olumsuz algıyı fark etmemiştim"

41 yaşındaki Meghan Markle, eski bir oyuncu (Reuters)

Meghan Markle, Prens Harry'le ilişkiye başladığında azmi sebebiyle eleştirildiğini açıkladı.

Sussex Düşesi, Spotify'da yayımlanan podcast'i Archetypes'ın ünlü raket Serena Williams'ı konuk olduğu ilk bölümünde yaptığı açıklamada bunun "korkunç bir şey olarak" görüldüğünü ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2018'de dünya evine giren Markle ve Prens Harry çifti, 2020'de Britanya Kraliyet Ailesi'nden ayrılmıştı. İkili, Kraliyet ailesiyle ilişkileriyle ilgili iddialarla sık sık gündeme geliyor.

Sussex çifti, geçen sene ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e verdikleri röportajla da çok konuşulmuştu. Düşes, Kraliyet ailesi üyelerinin oğlu Archie'nin teninin "ne kadar koyu olacağına" dair endişelerini açıkça dile getirdiğini vurgulamıştı. Markle ayrıca ilk çocuğu olan Archie'ye hamileyken intiharın eşine geldiğini belirtmişti.

Markle, dün yayımlanan podcast'te ise azimle ilgili şöyle konuştu:

Harry'yle görüşmeye başlayana dek azimli sözcüğünün ardındaki olumsuz algıyı fark etmemiştim. Görünüşe göre azim, kadınlar için korkunç bir şey. Eğer azimli bir kadınsan bencil, agresif veya bir yerlere ulaşmak için oyunlar çeviren biri olarak nitelendiriliyorsun.

Meghan, deneyimlerini paylaşarak diğer kadınlara yardımcı olmayı umduğunu belirtti.

Sussex Düşesi ve tenis yıldızı Williams, kadınların anne olduğunda nasıl farklı görüldüğü üzerine de değerlendirmeler yaptı. Williams, tenis kariyerini ilerletme kararı aldığında zorluklarla karşılaştığını açıkladı.

"Erkekler ve kadınlara, çocuk sahibi olduktan sonra farklı davranılıyor" diyen Markle, bunun çifte standart olduğunu belirtti.

Markle, kraliyet ailesini eleştirdi

Düşes eşiyle Güney Afrika'da resmi bir ziyaretteyken Archie'nin odasında yangın çıktıktan sonra yaşadıklarını da anlattı.

Olayın dehşetine rağmen resmi törenlere katılmak zorunda kaldığını ifade eden Markle, şu ifadeleri kullandı:

Geri döndük. Herkes ağlıyor, herkes sarsılmış. Peki ne yapmamız gerekiyor? Dışarı çıkıp bir resmi törene daha katılmamız gerekiyor. ‘Bu hiç mantıklı değil' dedim. Bence nasıl hissettiğinden çok nasıl göründüğüne odaklanılıyor.

 

Independent Türkçe, Guardian, Diken

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU