Kılıçdaroğlu: Erdoğan Beşli Çete için DDK'yı görevlendiremez, kendisi de o işin bir parçası çünkü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı açıklamada KPSS sorularını sızdırılmasıyla ilgili "Olay bu kadar büyümese derhal kapatacaklardı. Ama olay büyüdü, kapatamıyorlar" dedi

Fooğraf. CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Edirne’de düzenlediği grup toplantısında konuştu.

Ayçiçeği tarlasında çiftçilerin dertlerini dinlediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal’in sözü var, çiftçiye mazotu KDV’siz, ÖTV’siz vereceğiz. Kırsalda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Ektikleri ürünün karşılığını alamıyorlar. Onların sigorta primlerini sosyal devlet ödeyecek. Aile Destekleri Sigortası’nı getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Yoksulluğu yenmek için yoksulu afişe etmeyeceksiniz. İnsanın onurunu koruyacaksınız. Yoksulluk kader değildir, yoksulluğu yaratan iktidarların izlediği politikalardır.  Biz bu politikalara son verip her evde bereketin olmasını sağlayacağız.

1971 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosunu Aile Destekleri Sigortası’nı hayata geçireceğine dair söz vermiş. Niçin bugüne kadar hayata geçmedi? Çünkü yoksulluğu istismar ediyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kur Korumalı Mevduat sahipleri sadece fazleri alacaklar"

Açıklamalarında ekonomik krize de değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Kur korumalı mevduat, ekonominin kalbine yerleştirilmiş bombadır diyorlar. Bomba da değil, atom bombası. Dünyanın parası, beyler götürdüler. Türk lirasını yatırıyorsun, sana güvence veriyorlar. Faiz artarsa hiç merak etme faizi de artıracaklar. Senden vergi de almayacağım diyor. Kur Korumalı Mevduat sahiplerine, yani bir avuç kişiye sesleniyorum: Bizim iktidarımızda sadece ve sadece faizi alacaklar. Öyle döviz garantisi falan yok. Türkiye sömürge bir ülke değil, birilerinin sömürge alanı da değil" diye konuştu.

Konuşamasında Yargı'ya dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Yargıya bakın. Sarayın talimatını dinleyen savcı hemen alınır, süratle Yargıtay üyesi yapılır. Bir tek Yargıtay kararının altında imzası olmadan AYM’ye üye seçilir. Bay Kemal de bunu yiyecek, yemezler. Birisi paraşütle gelecek, niçin? Sezgin Baran Korkmaz’ı talimatla serbest bıraktılar ya, onların ödüllendirilmesi lazım. Nereye üye olursan ol, sen yargıçlık yapamazsın. Yargıç vicdanıyla karar veren kişidir. Eğer yargıç birilerinin talimatıyla koltuğa gelmişse yargıçlık yapamaz" ifadelerini kullandı.

"Beşli Çeteler malı götürüyor, görevlendirsene DDK’yı"

KPSS sınavında soruların sızdırılması da CHP liderinin gündemindeydi. Kılıçdaroğlu, "Olay bu kadar büyümese derhal kapatacaklardı. Ama olay büyüdü, kapatamıyorlar. Efendim Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirdik. Dünyanın yolsuzluğu var, beşli çeteler malı götürüyor, görevlendirsene DDK’yı. Görevlendiremez oraya. Kendisi de o işin bir parçası çünkü" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU