İsrail Savunma Bakanı Gantz, "Gazze'ye saldırıya devam" emri verdi

İsrail Savunma Bakanı Gantz, Gazze Şeridi'ne saldırılarının devam etmesi yönünde talimat verdi. İslami Cihad Hareketi resmi sözcüsü Şihab da ateşkes hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğunu açıkladı

Fotoğraf: AA

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarının devam etmesi yönünde talimat verdiği belirtildi.

Yedioth Ahranot gazetesinin haberine göre, Gantz, askeri ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, "Gazze Şeridi içinde özellikle İsrail'e füze atılmasının engellenmesi için saldırıların devam etmesi" emrini verdi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun haberine göre de İsrail Ordu Sözcüsü Ran Kochav, "İslami Cihad'a karşı yoğun bir mücadele içinde olduklarını, karadan ve havadan yoğun saldırıya devam edeceklerini" belirtti.

İsrail Ordu Sözcülüğü ise yaptığı yazılı açıklamada, Gazze içinde İslami Cihad'a ait üç askeri noktayı helikopterlerle vurduklarını duyurdu.

Öte yandan, Gazze'den İsrail yönüne füze atılmaya devam ediliyor.

Gazze Şeridi yakınlarındaki Sderot, Ibim, Nir Am gibi Yahudi yerleşim yerlerinde saldırı sirenlerinin çaldığı bildirildi.

İsrail ordusu, İslami Cihad'a ait noktaları hedef alacağını belirterek, dün abluka altındaki Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıya ikinci gününde de devam ettiğini duyurdu.

 

AA-20220806-28584058-28584052-ISRAIL_ORDUSU_GAZZEDEN_160_FUZE_FIRLATILDIGINI_ACIKLADI.jpg
İsrail saldırısına Gazze'den atılan roketlerle karşılık veridi / Fotoğraf: AA

 

İsrail; İslami Cihad'a ait 30 hedefi vuruldu

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırının başladığı andan bu yana İslami Cihad'a ait 30 hedefi vurduğu belirtildi.

İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, İslami Cihad'a ait yeni hedeflerin vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada vurulan noktalar arasında silah, füze ve havan mermisi imalathanelerinin yer aldığı aktarıldı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılara karşılık olarak Gazze'den 160 roket fırlatıldı.

Haberde ayrıca, Demir Kubbe hava savunma sisteminin, Gazze'den İsrail tarafına fırlatılan füzelerden 55'ini etkisiz hale getirdiği dile getirildi.

Yediot Ahronot Gazetesi de İsrail savaş uçakları ile insansız hava araçlarının (İHA) Gazze'ye yönelik saldırılar sırasında 16 ton mühimmat kullandığını yazdı.

Tanklar da vuruyor

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne "savaş uçakları, hava araçları, helikopterlerle" saldırıların devam ettiği belirtildi.

Ordu, İslami Cihad'a bağlı olduğu gerekçesiyle "bazı hedefler, Han Yunus'ta bir askeri depo, Gazze merkezde bir askeri eğitim merkezi ve mühimmat depoyu" vurduğunu duyurdu. İsrail ordusunun saldırılarına tank ve zırhlı birliklerin de katıldığı bu sabahtan itibaren İslami Cihad'a ait 7 noktanın hedef alındığı belirtildi.

İsrail ordusu, İslami Cihad'a ait noktaları hedef alacağı gerekçesiyle dün abluka altındaki Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırıya ikinci gününde de devam ettiğini duyurdu.

Gazze Şeridi'nin çevresindeki Yahudi yerleşim bölgeleri arasındaki yollar sivil trafiğe kapalı tutulmaya devam ediyor. Ayrıca, İsrail ordusuna ait helikopterler bölgede uçuyor

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İslami Cihad Hareketi: Ateşkesten bahsetmek için henüz çok erken

İslami Cihad Hareketi, Gazze Şeridi'nde tansiyonun düşürülmesi ve ateşkes hakkında konuşmak için henüz çok erken olduğunu açıkladı.

Hareketin resmi sözcüsü Davud Şihab, hareketinin Mısır ve Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileriyle mevcut durumu ele aldığını söyledi.

Şihab, "ateşkes çabalarının başlaması hakkında konuşmak için çok erken" olduğunu ifade etti.

Yaşananları bir savaş olarak nitelendiren Şihab, sürecin henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirterek, "Yapılan düşmanlığa cevap vermek için daha yapacak çok şeyimiz var" mesajını verdi

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU