Siyasi liderlerden "KPSS'de aynı sorular soruldu" iddialarına tepki

Akşener, ÖSYM açıklamasının şaibeli olduğunu belirtirken Davutoğlu, "Utanmadınız mı" diye sordu. Kılıçdaroğlu da partisinin gençlik örgütü tarafından bilgilendirildi

Fotoğraf: AA

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bazı soruların, daha önce bir yayınevinin deneme sınavında yer aldığı iddialarına siyasilerden sert tepki geldi.

“Şaibeli açıklama”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabı Twitter’dan üzerinden yaptığı paylaşımda “Gençlerimizin emeğine sınavlarda ve mülakatlarda defalarca ihanet ettiniz; Tekrarını kabul etmeyiz! Cumhuriyetimizin kazandırdığı eğitimde fırsat eşitliğini, vasatlığa terk etmeyiz! KPSS ile ilgili iddiaların ve 2 saatte yapılan şaibeli açıklamaların takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Savcılık harekete geçmeli"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da “İnsanların umutlarıyla oynamaya utanmadınız mı? KPSS sınavıyla ilgili ortaya atılan iddialar vahim ötesidir. ÖSYM yetkilileri derhal görevden alınmalı, savcılık harekete geçmelidir. İddialarda en ufak doğruluk payı ortaya konursa KPSS sınavı iptal edilmelidir” dedi.

"Yayınevi telefonlara çıkmıyor"

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, "KPSS iddialarıyla ilgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu bilgilendirdim. Parti yetkilerine derhal ÖSYM ile görüşmeleri talimatı verildi. Olayın diğer muhatabı Yediİklim yayınevi telefonlarımıza çıkmıyor. Bu yapılan kimsenin yanına kar kalmayacak" ifadelerini kullandı.

ÖSYM açıklaması

Sınavı gerçekleştiren ÖSYM, Yediiklim Yayınevi tarafından hazırlanan test kitaplarında yer alan bazı soruların hafta sonu gerçekleştirilen KPSS’de sorulduğuna dair iddialar üzerine bir açıklama yapmıştı.

ÖSYM sınavın güvenli bir şekilde gerçekleştirildiğini öne sürdüğü açıklamasında “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

ÖSYM’nin açıklamasında sosyal medyada paylaşılan aynı soru görselleri hakkında detaylı bir bilgiye yer verilmemişti.

Sosyal medyada "Yediiklim" etiketi altında binlerce paylaşım yapılmıştı.

Yayınevinden açıklama

Gazete Duvar’a konuşan ancak ismini paylaşmayan bir yayınevi yetkilisi “Bugün yarın kamuoyuna bir açıklama paylaşacağız. Şu an çıkan soruların değerlendirmesini yapıyoruz. Hangi soruları tutturduk, hangi soruları tutturmadık paylaşacağız” dedi.

 

Independent Türkçe, Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU