Heathrow Havalimanı CEO'su: Yolcular kuyruktan kurtulmak için sakat numarası yapıp tekerlekli sandalye istiyor

John Holland-Kaye, bir TikTok videosunun ardından bu sorunun başladığını söyledi

Heathrow Havalimanı yoğunluğu azaltmak için bu ay günlük 100 bin yolcu çıkış limiti koydu(Reuters)

Avrupa'nın en işlek havalimanlarından Heathrow'da yolcular, kuyrukta beklemekten kurtulmak için sakat numarası yaparak tekerlekli sandalye istiyor.

Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'daki havalimanının CEO'su John Holland-Kaye dün yaptığı açıklamada, TikTok'ta yayımlanan bir videonun ardından yolcuların tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları varmış gibi davrandıklarını söyledi.

21 Haziran'da yayımlanan videoda bir TikTok kullanıcısı, ayak bileği incinmiş gibi davranıp İspanya'nın İbiza adasından Bristol'e yapacağı uçuşta havalimanında tekerlekli sandalye verildiği görülüyor.
 


Video, "Güvenlikten daha hızlı geçmek ve uçağa binmek için bacağımı incitmiş numarası yapmak" mesajıyla paylaşılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu numaranın Heathrow'daki kuyruklardan kurtulmak için de kullanıldığını söyleyen Holland-Kaye, "Tekerlekli sandalye desteğine ihtiyaç duyan yolcular, pandemi öncesine göre arttı" dedi:

Bunun bir nedeni, insanların havalimanında daha hızlı yol kat etmek için tekerlekli sandalye kullanmasıdır. TikTok'a bakarsanız bunun önerilen seyahat tüyolarından biri olduğunu görürsünüz. Lütfen bunu yapmayın.

Heathrow da Avrupa genelindeki havalimanlarında süren personel eksiliği ve aşırı yoğunluk krizinden etkileniyor. Binlerce yolcu ve valiz, havalimanında büyük yığınlar meydana getiriyor.

 

Independent Türkçe, Guardian, AA, AirportHaber

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU