Google kurucusunun boşanma nedeninin eşiyle Elon Musk arasındaki ilişki olduğu iddia edildi

Tesla CEO'sunun, uzun süredir arkadaşı olan Sergey Brin'in eşiyle kısa süreli ilişki yaşadığı öne sürülüyor

51 yaşındaki girişimci, gündemden düşmüyor (AP)

The Wall Street Journal'ın konuya aşina kişilere dayandırdığı haberine göre, Elon Musk uzun süredir arkadaşı olan Sergey Brin'in eşiyle kısa süreli bir ilişki yaşamış ve bu ilişki, Google'ın kurucu ortağının önceki aylarda girişimci Nicole Shanahan'a boşanma davası açmasına neden olmuş.

Çift, ocak ayında Santa Clara County'deki Kaliforniya Yüksek Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruda "şiddetli geçimsizliğe" işaret etmişti. Dosyada çiftin 15 Aralık 2021'de ayrıldığı yazıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Brin ve Shanahan, 2018'de evlenmişti.

Çiftin boşanması, 2019'da şirketin günlük operasyonlarından uzaklaşmasının ardından hâlâ Google'ın hakim hissesine sahip olan dünyanın en zengin adamlarından birinin hayatında önemli bir gelişmeye işaret ediyor.

Tesla CEO'su 220 milyar dolarlık tahmini servetiyle dünyanın en zengin kişisi. Forbes'un sıralamasına göre Brin ise 107 milyar dolarla dünyanın en zengin 7'nci kişisi.

Mahkeme dosyaları, Brin ve Shanahan'ın hangi varlıklara ortaklaşa sahip olduğu veya bunların nasıl bölüneceği gibi "daha sonra belirlenecek" ayrıntıları açıklamıyor.

Dosyalara göre "tarafların mülkiyet haklarına veya yükümlülüklerine ilişkin tüm konular, taraflar arasındaki yazılı anlaşmaya uygun olarak gizli bağlayıcı tahkimle belirlenecek."

The Independent, Brin ve Shanahan'ın avukatlarının yanı sıra Musk'ın temsilcisinden de yorum talep etse de yanıt alamadı.

The Wall Street Journal'ın haberi, Musk'ın, sosyal medya şirketi Twitter'ın kontrolünü almak üzere harekete geçip ardından anlaşmadan çekilmeye kalkmasından sonra Tesla CEO'sunun kişisel yaşamının kamuoyu tarafından aylarca incelenmesini izliyor. Bu arada Musk'ın elektrikli araç şirketi, 15 yaralanma ve bir ölümle sonuçlanan en az 16 kazaya karışan otomatik pilot sistemiyle ilgili ciddi federal soruşturmayla karşı karşıya kaldı.

Musk, sahibi olduğu havacılık ve uzay şirketi SpaceX'teki bir uçuş görevlisine teşhircilik yaptığı iddialarını reddetti. The Business Insider da Musk'ın, kurucu ortağı olduğu bir diğer şirket Neuralink'in bir yöneticisiyle 2021'de iki çocuk yaptığını bildirdi.

Musk'ın 10 çocuğundan biri de babasını kamuoyunun gözü önünde reddetti. Geçen ay bildirilen yasal başvurulara göre, Musk'ın 18 yaşındaki trans kızı, Musk'la ilişkisini kesecek şekilde yasal yollardan adını değiştirdi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU