Ünlü oyuncu, en toksik hayran kitlesinin Star Wars'ta olduğunu söyledi

"Etnik çeşitliliğe dikkat etmeye başladılar ve herkes yaygara kopardı"

Simon Pegg, Görevimiz Tehlike (Mission: Impossible) ve Doctor Who gibi yapımlarda da rol aldı (Paramount Pictures)

Ünlü oyuncu Simon Pegg, en toksik hayran kitlesinin Star Wars'ta olduğunu söyledi. 

Star Trek'in 2009'daki yeniden yapımında Montgomery Scott'ı canlandıran ve Star Wars: Güç Uyanıyor'da (Star Wars: The Force Awakens) da ufak bir rolü olan Pegg'e, katıldığı radyo programında hangi serinin hayranlarını memnun etmenin daha zor olduğu soruldu. 

"Bunu söyleyerek muhtemelen tartışmaya sebep olacağım" diye söze başlayan Pegg şöyle devam etti:

Açık olmak gerekirse Star Wars'un hayranları şu anki en toksik topluluk.

Serinin hayranlarının beğenmedikleri durumlarda ne kadar saldırgan olduğuna değinen Pegg, 1999'da Star Wars: Gizli Tehlike (Star Wars: Phantom Menace) çıktığında, Jar Jar Binks karakterinin uğradığı saldırıyı örnek verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Star Wars'un ikinci üçlemesinde Jar Jar Binks'i seslendiren Ahmed Best, 2018'de yaptığı açıklamada hayranların acımasız yorumları nedeniyle intiharın eşiğine geldiğini söylemişti.

Jar Jar Binks'ten nefret etme dalgasına kendisi de katıldığı için çok utandığını belirten Pegg, şunları ekledi:

Bu konuda söylediklerim için çok defa özür diledim. Sonuçta, bu işin arkasında bir oyuncu var. Gerçek bir insan var. Bu nefret yüzünden çok zor zamanlar geçirdiğini biliyorum, bunun bir parçası olduğum için kendimi korkunç hissediyorum.

Star Wars hayranlarının toksik olmaya devam ettiğini söyleyen Pegg, 2017'de Star Wars: Son Jedi'da (Star Wars: Last Jedi) Rose karakterini canlandıran Kelly Marie Tran'in yaşadıklarına da değindi. 

Karakteri için "serinin en gereksiz karakteri" gibi yorumlar yapılan Tran, ırkçı mesajlara maruz kalmıştı. Ardından oyuncu Instagram'daki tüm gönderilerini silerek sosyal medya kullanmama kararı almıştı.

Öte yandan Pegg, Star Trek hayranlarının her zaman çok daha kapsayıcı olduğunu vurguladı. Ünlü oyuncu şöyle devam etti:

Star Trek'te her zaman çeşitlilik vardı, 1966'dan beri böyleydi. Bir anda kalkıp ‘duyarlı olmalıyız' demediler. Star Wars'ta sonradan etnik çeşitliliğe önem vermeye başladılar ve herkes yaygara kopardı. Gerçekten çok üzücü.

 

Independent Türkçe, IndieWire, Wired, Cinema Blend

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU