İmamoğlu'ndan eleştirilere yanıt: İBB, 3 yıldır tek adam kafasıyla yönetilmiyor

"Ülkenin önemli noktalarında görev yapanlar kendi akıllarıyla değil hep o 'tek adam' dediği ne ise onun için harekete geçiyor"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı tatili sırasında şehirde yaşanan yoğun yağış sırasında tatilde olmasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi.

“Gelişmeleri anbean takip ettim”

Belediye binasında kameralar karşısına geçen ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “O gün İstanbul genelinde afet benzeri bir durum yaşanmadı” dedi. İmamoğlu, tatilin ilk günü yaşanan yoğun yağmurla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Birkaç ilçede yaşanan su baskınları oldu. Sadece Esenyurt'un Pınar Mahallesi'nde sınırlı bir hatta, hatta bir sokakta sorun yaşandı. Kaldı ki aynı yerde geçmiş yıllarda defalarca sorun yaşanmıştır. Son olarak 2020 yılında yaşanan sorun sonrası bu bölgeye kalıcı çözüm oluşturmak adına da yatırım kararı aldık ve süreci devam ediyor. Tam 8 milyonu aşan bir yatırımdan bahsediyoruz. Yağış gece yarısından sonra şiddetini arttırmıştı. Gelişmeleri ekiplerimizden bilgi alarak anbean takip ettim. Gelişmeleri ekibimizle yönettik.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Tek adam" eleştirisi

İsim vermeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştiren İmamoğlu, şöyle devam etti:

Ne yazık ki son yıllarda Türkiye'de pek çok alanda işlerin normalinden saptığını yaşamaktayız. Mevcut iktidarın uygulamaları nedeniyle dejenere bir olgu ortaya çıktı. Tüm alanlarda tek adamlık anlayışı. Bu tek adamlık anlayışı yaygın bir hale getirilmek isteniyor. Ülkenin önemli noktalarında görev yapanlar kendi akıllarıyla değil hep o 'tek adam' dediği ne ise onun için harekete geçiyor. Her şeyi yapan o tek adam olmalı. Tek adam olmazsa hiçbir şey yürümez, yürüyemez algısı yaratılmalı. Bu milim milim işlenen bir algı süreci. Bu dejenere bir yönetim şekli ve iş yapma halidir. Tek adamlığın bu denli yüceltilmesi ve her alana yayılmaya çalışması çok tehlikeli bir durumdur.

 

"Ben çizmemi gösteriş olsun diye değil, afet öncesinde altyapı çalışması yaparken giyerim"

İmamoğlu, "İBB 3 yıldır tek adam kafasıyla yönetilmiyor. Ülkeyi tek adam kafasıyla yönetenler bu gerçeği anlasın. Ben başkan olarak kaldığım sürece İBB tek adam anlayışı ile yönetilmeyecek" ifadelerini kullandı ve şunları kaydetti:

O gece sabaha kadar İBB'nin çalışanları sahadaydı. Sabahın ilk ışıklarına kadar tüm süreci dev kadro ile yönettik. Şov yapmaya değil sorunu çözmeye odaklandık ve sorunu çözdük. 'Çizmeni giy, alanda fotoğraf ver' şeklinde telefonlar aldım. Ben çizmemi gösteriş olsun diye değil, afet sonrasında değil, afet öncesinde altyapı çalışması yaparken giyerim. Ben çizmeyi 25 yıldır çözülmemiş altyapı sorunlarını çözmek için giyiyorum.

"15 Temmuz anmasına davet edilmedim"

İmamoğlu, yarın belediye binasının bulunduğu Saraçhane'de yapılacak 15 Temmuz anmasına davet edilmediğini açıkladı ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bekleyeceğini belirtti.

İBB Başkanı’nın bu konudaki açıklaması da şöyle:

15 Temmuz'un yıl dönümüzde bizde yarın sabah burada İBB'de de insanlarımız şehit edildi onların anma törenini yapacağız. Açıkçası ben de ilanlarda gördüm. Sayın cumhurbaşkanının saraçhanede bir toplantı yapma kararını ilanlardan gördüm. Henüz davet etme nezaketinde bulunulmadı. Davet edilmesem de aynı saatlerde burada kendilerini bekliyor olacağım.

"Erdoğan tekrar seçilirse görevden alınabilirim" şeklindeki açıklaması da sorulan İmamoğlu, şunları söyledi:

İstanbul'da kazanılmış bir seçimi iptal eden bir akıl genel seçimden sonra da bizi görevden almayı düşünebilir söylediğim budur. Bu saatten sonra verilen ders vatandaşımızın attığı tokattan sonra ne buna cesaret edebilecekler ne de böyle bir sonuca sahip olabilecekler diye düşünüyorum. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU