Babacan: İktidar ülkeyi Özal öncesine götürdü, bu uyguladıklarına "kara kambiyo rejimi’ denir

Partisinin mitinginde konuşan Babacan, "DEVA iktidarında araba almak, ev almak hayal olmayacak. Bizim iktidarımızda Türkiye'yi bölgenin en güçlü ekonomisi yapacağız" dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gebze'de partisinin mitinginde konuşma yaptı.

Konuşmasında gençlere seslenen Babacan, "Türkiye'yi bu çukurdan gençler çıkaracak. Gençler önden biz arkadan gideceğiz" dedi.

Babacan, gençlerin gözündeki kaygının her gün arttığını söyleyerek, "Avrupa'da, Asya'da gençler sınırsız hayal kurabiliyor. Avrupalı, Asyalı gençler daha mı kabiliyetli. Hayır. O zaman neden onlar daha iyi hayatı yaşıyor. Çünkü orada özgürlük var. Tweet attı diye kimse orada cezaevine girmiyor. Onun için tüm imkanları biz gençler için seferber edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Babacan şöyle devam etti:

Biz gençleri son model teknolojilerle donatacağız. Bu iktidar gençlerin teknolojiye ulaşmasını engelliyor. Biz telefon, tablet, oyun konsollarındaki vergi oranlarını düşüreceğiz. Yeter mi? Yetmez. Herkes internete ulaşsın diye gençlere interneti ücretiz vereceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bunlar ülkeyi Özal öncesine götürdüler"

"DEVA Partisi iktidarının ilk 90 dakikasında, özgürlüklere nefes aldırmak mümkün" diyen Babacan şöyle devam etti:

İş için, istihdam için; önce özgürlük olacak. Önce adalet olacak. Önce güven ortamı olacak. Biz özgürlük ve güven iklimini sağladığımızda; yatırımlar Türkiye’ye akacak. Hem de oluk oluk akacak. Gençler iş bulacak. Mutlak yoksulluk bitecek bu ülkede, tarihe gömeceğiz. Bunların bu ülkeye dair bir "A" planı bile yok. İhracatçı, pula çevirdiğiniz millî paramızla yurt dışından hammaddeyi nasıl alacak? Makinalarının borcunu nasıl ödeyecek? Nasıl üretecek? Nasıl ihracat yapacak? Bunları soran yok. Bunlar tutturmuş ‘döviz, döviz’ diye ihracatçıların boğazına sarılıyorlar. Bunlar artık sermaye kontrolü yapmaya başladılar. Bir şirketin banka hesabında döviz varsa, o şirkete krediyi kesiyorlar. Bunlar ülkeyi Özal öncesine götürdüler. Bu uyguladıklarına ‘Kara kambiyo rejimi’ denilir. Ekonomiyi ‘cilalı taş devrine’ geri götürdüler.

"Bizim iktidarımızda Türkiye'yi bölgenin en güçlü ekonomisi yapacağız"

Türkiye'deki ekonomik krize de değinen Babacan, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi de eleştirerek, "2001 krizinden biz çıkarmadık mı? Bahçeli o zamanda iktidar ortağıydı. Doların ateşi bir türlü düşmüyordu. Geldik çözdük ve enflasyonu tek haneye indirdik. 2008 küresel krizini de biz çözdük. Bilmeyen varsa bilsin. Duymayan varsa duysun. Bizim arkamızda kapı gibi başarılar var. Yine yapacağız. Yepyeni başarılara koşacağız. Biz boşa konuşmuyoruz. DEVA iktidarında araba almak, ev almak hayal olmayacak. Bizim iktidarımızda Türkiye'yi bölgenin en güçlü ekonomisi yapacağız. Ben sizlere huzuru, sevgiyi, siyasete yeniden seviye kazandırmayı vaat ediyorum size" ifadelerini kullandı.

Madımak Katliamı'nın yıldönümünde ölenleri anan Babaca, "Madımak'ın yarası hala sarılmayı bekliyor. Bu ülkedeki her yurttaşını bu ülkenin eşit yurttaşı yapana kadar çalışacağız" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU