Kripto çöküşünde Bitcoin'den kaybettiği paraları telafi etmek için kuyumcu soydu

Montri'nin yaklaşık 1 milyon TL değerinde altın çaldığı bildirildi

Son dönemde kripto para piyasalarındaki çöküş nedeniyle dünya çapında birçok yatırımcı ciddi zararlara uğradı (Unsplash)

Tayland'da bir kişi kripto para piyasalarındaki çöküş nedeniyle yaşadığı kaybı telafi etmek için kuyumcu soydu.

Olay başkent Bangkok'un Phra Nakhon bölgesindeki Chakkraphet yolu üzerinde yer alan Buan Lee adlı kuyumcuda cumartesi günü gerçekleşti.

Kimliği Montri olarak açıklanan hırsız, maske takarak mağazaya girdi ve dükkan sahibi Kornrawik Wangcharoenrung'a silah çekti.

Wangcharoenrung'la birlikte dükkanda yer alan müşteriler ve çalışanlar hızla arka odaya kaçarken, 34 yaşındaki hırsız içerideki altınları çaldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat soyguncu, polisin güvenlik kameraları ve mobese görüntülerinden faydalanarak yerini tespit etmesi üzerine olaydan 11 saat sonra yakalandı.

Montri, polis sorgusundayken altın dükkanına motosikletiyle geldiğini ve soygunu gerçekleştirdikten sonra yine aracıyla kaçtığını söyledi.

Motosikletini bir yere gizledikten sonra yürüyerek eve döndüğünü belirten Montri, Bitcoin yatırımlarından büyük kayıp yaşadıktan sonra maddi sıkıntıya girdiğini ve soygunu bunu telafi etmek için yaptığını ifade etti.

Hırsızın kripto para piyasasında ne kadar para kaybettiğine dair bilgi paylaşılmazken, dükkandan yaklaşık 1 milyon TL değerinde altın kolye çaldığı bildirildi.

Montri hakkında silahlı soygun suçundan dava açıldı.

Kripto para piyasalarındaki çöküş nedeniyle dünya çapında yatırımcıların yaklaşık 1,5 milyar dolar kaybettiği düşünülüyor. Bitcoin şu anda yaklaşık 20 bin 500 dolardan işlem görüyor.



Independent Türkçe, The Nation Thailand, Thai PBS World

DAHA FAZLA HABER OKU