Bilim insanları kanser hücrelerini öldürmek için ışık terapisi geliştirdi

Uzmanlar bu tedavinin cerrahi, kemoterapi, radyoterapi ve immünoterapiden sonra dünyanın beşinci büyük kanser tedavisi olacağına inanıyor

Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Birleşik Krallık, Polonya ve İsveç'ten bir grup bilim insanı yeni kanser tedavisi için bir araya geldi.

Bilim insanları, cerrahların hastalığı daha etkili bir şekilde ortadan kaldırmalarını sağlayabilecek mikroskobik kanser hücrelerini aydınlatan ve yok eden bir kanser tedavisini başarıyla geliştirdiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzmanlar bu tedavinin cerrahi, kemoterapi, radyoterapi ve immünoterapiden sonra dünyanın beşinci büyük kanser tedavisi olacağına inanıyor.

Işıkla aktive olan terapi, kanser hücrelerini karanlıkta parlamaya zorluyor. Bu, cerrahların mevcut tekniklerden daha fazla tümörü çıkarmasına yardımcı oluyor ve ardından ameliyat tamamlandıktan sonra kalan hücreleri dakikalar içinde öldürülüyor.

Beyin kanserinin en yaygın ve tehlikeli türlerinden birine sahip olan fareler ile dünyada ilk kez yapılan denemede, taramalar yeni tedavinin cerrahların çıkarmasına yardımcı olmak için en küçük kanser hücrelerini bile aydınlattığını gösterdi. Cerrahlar daha sonra bu hücreleri öldürmeyi başardı.

 

Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU