Arınç – Metiner tartışması: Az önce MHP’nin bilge genel başkanı saygıdeğer Devlet Bahçeli aradı

Metiner, MHP lideri Bahçeli’nin kendisini aradığını belirtti

Fotoğraflar: AA
Kolaj: Independent Türkçe

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, “Kral çıplak demenin zamanıdır” şeklindeki sözleri nedeniyle kendisine yüklenen eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’e sert ifadeler içeren bir yanıt verdi.

Twitter hesabından yazılı bir açıklama paylaşan Arınç, “Kifayetsiz muhteris ve müfteri Metiner, sözüm sana!” diyerek Metiner’e, “İnsan omurgası 33 kemikten oluşur. Seninki ise yalan, iftira hasetten ibaret üç kıkırdaktan müteşekkil” dedi.

Arınç, “AK Parti'nin her toplantısına kurucular kurulu üyesi sıfatı ile davet edilen şahsımın partiden ihracını talep edecek cüreti nereden buluyor, bu gücü kimlerden aldığını düşünüyorsun? Sen ki sürekli birilerinin gölgesinde sana ihsan edilenle beslenen, ondan alacağını tüketip sonrakine geçen bir zavallısın. Tam da bu sebeple geçmişinden nedamet getirmeyi alışkanlık haline getirmişsin. …Sen ne bir Kürt kadar mert ne de bir Müslüman kadar ahlaklısın” ifadelerini kullandı.

Metiner: Bahçeli aradı

Metiner, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendini aradığını, “Az önce MHP’nin bilge genel başkanı saygıdeğer Devlet Bahçeli aradı” sözleriyle ifade etti.

Twitter paylaşımında, Bahçeli için, “Destek sözleri benim için onurların en büyüğüdür” diyen Metiner,  “Kendisine en kalbi şükranlarımı hürmetle arz ederim” diye yazdı.

Ne olmuştu?

Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” adlı toplantıda, “Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. O sırada da bazı ufak tefek şeyler konuşurlar. Zannedersiniz ki bir şey söyledi. Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır, 'Kral çıplak' demenin zamanıdır” demişti.

Bu sözlere Metiner’den ise “Bizim gönlümüzde bir yeri kalmamıştır. İnşallah partimizden de ihraç olur gider. Yeter artık yani. Bülent Arınç’ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık. Onu partide tutanlara da yazıklar olsun diyorum. Kim olurlarsa olsunlar” yanıtı gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU