Bakan Kurum: Olası bir depremde Kanal İstanbul, rezerv alan vazifesi görecek

Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Kurum, "İstanbul Boğazı'mıza özgürlük kazandıracağız, İstanbul Boğazı'mızı kurtaracağız" dedi

Fotoğraf: AA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Mersin Gençlik Kollarınca Akdeniz ilçesindeki millet bahçesinde düzenlenen "Gençlik Buluşması"nda konuştu.

Kanal İstanbul projesiyle ilgili bir soruya cevap veren Kurum, "Bu projede planlama yapılmıştır. Her türlü çevresel etkileri düşünülerek alanın yüzde 52'si terk edilmiştir. Orada yeni bir nüfus getirmiyoruz. İstanbul'da olası depremde burası bir rezerv alan vazifesi görecek. Buradaki rezerv konutlarla çevredeki Küçükçekmece'dir, Başakşehir'dir, Esenler'dir, Bağcılar'dır, Sultangazi'dir... Bu ilçelerimizin rezerv konutlarını üretmek suretiyle bir dönüşüm yapacağız. Buralara AR-GE merkezleri, üniversite alanları, teknoloji merkezleri kurmak suretiyle aslında yeni İstanbul'u, yaşanabilir İstanbul'un, yeni bir uydu kentinin inşasını depreme dayanıklı bir şekilde yapacağız. Deprem etkisi etüt edildi. Su kaynaklarına olan etkisi edildi. Çevresel etkileri değerlendirildi ve bu proje, bu kapsamda devam edecek. Bunun dışında da alınması gereken her türlü tedbir alınıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İstanbul Boğazı'mıza özgürlük kazandıracağız"

Kurum, İstanbul Boğazı'ndan geçen yılda yaklaşık 50 bin geminin çevre ve görüntü kirliği, can ve mal emniyeti açısından olumsuzluklarını anlatarak, şunları dile getirdi:

İstanbul Boğazı'mıza özgürlük kazandıracağız, İstanbul Boğazı'mızı kurtaracağız. Dünya ticaretinin büyük bir yoğunluğunun deniz üzerinden geçtiğini düşündüğümüzde, ülkemizi de bu manada lojistik bir merkez haline getirecek adımlarımızı atacağız. Planımızı yaptık. İmar uygulamamız devam ediyor. Kararlı bir şekilde inşallah diğer projelerimize yaptığımız gibi devam ediyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU