Sekizinci kattan sarkan çocuğu kurtaran adama madalya takıldı

Adamın pencereden dışarı çıktığı ve küçük çocuğa ulaşmaya çalıştığı görülüyor

Kazakistan'da 8. kattaki bir evin penceresinden sarkan bir çocuğu 30 metre yükseklikten düşmekten kurtaran adam kahraman ilan edildi.

Çarpıcı kurtarmayı görüntüleyen video, olay sırasında evde yalnız olduğu belirtilen üç yaşındaki çocuğun pencere pervazından sarktığını gösteriyordu.

Küçük çocuğun evinin hemen bir kat altında, kimliğinin Sabit Şontakbayev olduğu belirlenen adamın penceresinden dışarı çıkıp ona ulaşmaya çalıştığı görülüyor.

Bütün bir kurtarma operasyonu en az bir dakika sürdü. Kurtarma videosu Sabit'in tırmanarak dışarı çıkıp, pencerenin üzerinde ayağa dikilip, pencereyi bırakması için onu zorlarken küçük çocuğun sımsıkı tutunduğunu gösteriyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görseller, pencereler arasındaki mesafe yaklaşık 1 metre olduğu için Sabit'in küçük çocuğu sağ bacağından hafifçe çekiştirdiğini gösteriyor.

Çarpıcı bir hamleyle kız, sıkıca tutunduğu elini bırakırken Sabit onu hızlı bir hareketle yakaladı ve adam, çocuğu odada bekleyen birinin ellerine vermeden önce dengesini buldu.

Olay, ülkenin başkenti Nur-Sultan'da çarşamba günü gerçekleşti.

Civardaki sakinler, adam kurtarma girişimine başlamadan önce acil yardım servisine haber vermişti ancak yetkililerin kızın hayatını kurtarmak için zamanında ulaşamayacağı anlaşıldı.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, adamı kahraman ilan etti ve onu, hızla imdadına yetişip küçük çocuğun hayatının kurtulmasını sağladığı için madalyayla ödüllendirdi.

Bakanlığın açıklamasında, "11 Mayıs saat 10.21'de Uly Dala Sokağı 27/1' de bir çocuğun 8. kattaki pencereden sarktığı yönünde bir mesaj alındı" dendi.

Açıklamada, "Nur-Sultan şehrinin 7 personel ve 2 araçtan oluşan Acil Durumlar Daire Başkanlığı alt birimleri derhal olay yerine gönderildi" diye eklendi.

Bakanlık, birimler olay yerine ulaştığında "bir adamın 8. kattaki pencereden sarkan çocuğu kurtardığının" belirlendiğini söyledi.

Açıklamada "2019 doğumlu kızın yanında kimse yoktu. Neyse ki, 1985 doğumlu kahramanımız Şontakbayev, sarkmış, ağlayan çocuğu gördü; tereddüt etmeden ve kendi hayatını riske atarak acil müdahalede bulundu ve kelimenin tam anlamıyla birkaç saniye içinde küçük kızı yakalayıp hayatını kurtardı" ifadeleri kullanıldı. 

Ebeveynleri çocuklarını gözetimsiz bırakmamalarına dair uyaran bakanlık, "Sevgili ebeveynler bu, çocuğun sağ salim kurtarıldığı mutlu bir olaydı, ancak trajik sonucu olan başka birçok vaka da var" dedi.

Bakanlık "Çocukları asla yetişkinlerin gözetimi olmaksızın bırakmayın! Evde küçük bir çocuk varsa pencereleri açık bırakmayın çünkü bir an için dikkatiniz dağılabilir ve bu da çocuğunuzun hayatını sona erdirebilir veya onu sonsuza dek engelli bırakabilir" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU