AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Netflix karakteriyle yanıt

Kılıçdaroğlu’nun SADAT’ın önüne gitmesi, AK Parti’li Dağ’ın tepkisini çekti

Fotoğraf: Netflix

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kalabalık bir heyetle SADAT'ın önüne giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Netflix’te Uysallar dizisindeki ‘Oktay Uysal’ın geceleri büründüğü “Kaos sevdalısı” karakterine atıf yaparak yanıt verdi.

Dağ Twitter’dan yaptığı paylaşımda “CHP Genel Başkanı, bugünkü davranışıyla sorumlu bir muhalefet lideri gibi değil, bir  ‘Kaos sevdalısı’ gibi davranmıştır” dedi.

“Türkiye’de seçimler, demokratik ve temiz bir şekilde gerçekleşmektedir. Dolayısıyla herhangi bir seçim güvenliği sorunu yoktur” ifadelerini kullanan Dağ şöyle devam etti:

Kemal Kılıçdaroğlu, barışçıl şekilde sürdürdüğümüz seçim geleneğine gölge düşürmek için yapmacık bir endişe ile suyu bulandırmaya çalışmaktadır. Seçim döneminde herhangi bir problemin ve güvenlik zafiyetinin oluşmadığı ülkemizde ajans eliyle hayal üretip toplumun huzurunu kaçırmayı hedefleyeceklerine, kendi açılarından endişe etmeleri gereken daha önemli bir husus vardır; yine, yeniden kaybetmemek. Yine kaybedeceksiniz. Muhalefet şimdiden seçimi kaybedeceğini bildiği için, yenilgisine kılıf ve bahane aramakta ya da toplumu galeyana getirmeyi amaçlamaktadır. CHP Genel Başkanı, bugünkü davranışıyla sorumlu bir muhalefet lideri gibi değil, bir  ‘Kaos sevdalısı’ gibi davranmıştır.

“Kemal Bey, CHP’ye doldurduğu siyasetçi görünümlü militanlar eşliğinde yaptığı eylemlerle CHP'yi sokaktan beslenen, marjinalize bir kimliğe büründürme faaliyetine devam etmektedir” iddiasında bulunan Dağ, “CHP siyasetinde sadece durağan ritimli, kulak tırmalayıcı kantin solcusu sloganları eksiktir” dedi.

Dağ, Kılıçdaroğlu’nu da etiketleyerek şunları ifade etti:

Kurgu çekimlerden ve sokak eylemlerinden medet uman bu "Fav delisi" siyaset anlayışı ile prim yapacağını ve kendi tabanı da dâhil herkesin zihnindeki “Vasat, iş bilmez Bay Kemal” düşüncesini sileceğini zannediyor ama yanılıyor.  (Yine) Yenileceksin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP lideri ne demişti?

Kılıçdaroğlu SADAT’ın önüne giderek şunları belirtmişti:

Önünde bulunduğumuz SADAT bir paramiliter kuruluştur. Düne kadar Erdoğan’ın danışmanlığını yapıyordu bunlar. Hedefleri arasında gayrı nizami hak eğitimi de var. Dikkatini çekmek isterim kamuoyunun yani sabotaj, baskın, pusu kurma, tahrip, suikast, ve tehdit. Arapça terör tehdiş olarak tanımlanıyor Türçesi de terör. Aynı zamanda terörist yetiştiren bir kuruluş.  Dolayısıyla eğer bugün Türkiye’de milyonlarca insan varsa ve Suriye’den gelmişlerse bunların buraya gelişlerinde en büyük rolü oynayan da SADAT’tır. Erdoğan’a sormak isterim, sen bu kuruluşu niçin danışman yaptın ve hangi gerekçeyle çalıştın. Şunu herkesin bilmesini isterim, CHP demokratik yollarla bu ülkede seçimin yapması için her türlü çabayı gösterecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU