Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin konsept sanatçısı açıkladı: Dizinin Orta Dünya'sı, filmlerdekinden farklı

"Bu hatırladığınız Orta Dünya değil"

Amazon'un Yüzüklerin Efendisi dizisi, efsane evrenin hayranlarını şaşırtmaya hazırlanıyor.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin (The Lord of the Rings: The Rings of Power) konsept sanatçısı John Howe dün yayımlanan açıklamasında, dizinin Orta Dünya'sının beyazperdedekinden farklı olacağını söyledi.

"Bu hatırladığınız Orta Dünya değil. Bu çok enerjik bir dünya" diyen Howe, yapımdaki elflerin Kuyutorman'da saklanmadığını ve Ayrıkvadi'de durup kalmadığını kaydetti:

Krallıklar inşa etmekle meşguller.

Konsept sanatçısı, cüce krallığı Moria'nın terk edilmiş bir maden, Gri Limanlar'ın da terk edilmiş bir şehir olmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Howe, "Bu görünmeyen tarihi keşfetme fırsatına sahip olmayı sevdim" diye konuştu:

"Sonunda Orta Dünya okyanuslarına yelken açıyoruz" ifadesini kullanan Howe, elflerin denizcilik faaliyetlerine işaret etti:

Elfler ürkütücü ve açıkgözlü. Neredeyse dünyayı söürgeleştiriyorlar. Hayal etmesi çok eğlenceliydi. Bu, ne Yüzüklerin Efendisi ne de Hobbit filmlerinin yanına bile yaklaşamadığı bir şey.

Tarihin en pahalı dizilerinden olan Güç Yüzükleri'nin ilk sezonun maliyeti yaklaşık 650 milyon Yeni Zelanda doları (yaklaşık 6 milyar 320 milyon TL)

J.R.R. Tolkien'in fantastik dünyasında, Yüzüklerin Efendisi'nde (The Lord of the Rings) anlatılan olayların yüzyıllar öncesinde geçen yapımda Sör Lenny Henry, Cynthia Addai-Robinson, Joseph Mawle, Peter Mullan ve Morfydd Clark gibi isimler yer alıyor.

Güç Yüzükleri, 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da yayımlanmaya başlayacak.

 

Independent Türkçe, Empire, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU