Can Ataklı: Kendini korurken herkesin bildiğini ama saraycıların söyleyemediğini itiraf etti

“Biz söyleyince bir şey olmuyor tabii de saray yazarı yazınca pek hoş oluyor”

Fotoğraf: YouTube

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın kaleme aldığı bir köşe yazısında “iktidarın isterse Ekrem İmamoğlu’nu görevden alıp, hapse atabileceğini” iddia etmesi hakkında yazdı. Ataklı, “Biz söyleyince bir şey olmuyor tabii de saray yazarı yazınca pek hoş oluyor” yorumunu yaptı.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında Nagehan Alçı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinde yer almasıyla ilgili başlayan tartışma hakkında görüşlerini dile getirdi.

Yazısının ilgili kısmına "Şu Nagehan Alçı’yı anlamıyorum" diyerek başlayan Ataklı, söyledi:

Sanki herkes “Neden o otobüse bindin?” diyormuş gibi cevap yetiştirmeye çalışıyor. Sadece bununla kalsa iyi. Bu nedenle İmamoğlu’nu eleştirenleri de gerçek muhalif olmamakla, AKP’ye hizmet etmekle suçluyor. Oysa Alçı’ya “Neden bindin?” denmiyor İmamoğlu’na “Neden sembol olmuş bu kişiyi otobüse aldın?” diye soruluyor. Bunlar konuşuldu, ama Nagehan Alçı’nın son yazısı evlere şenlik. Tam bir “saray itirafı” olmuş. Gerçi biz hep söylüyoruz. Bakın Nagehan Alçı ne demiş?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, köşesinin devamında Alçı'nın şu ifadelerine yer verdi:

Bu fotoğraftan hareketle Ekrem İmamoğlu’na saldıranların hiçbiri -evet hiçbiri- mevcut siyasal rejimin muhalifi değil. Bilakis rejime faydalı kişiler. Hepsinin de zihinleri bir şekilde Devlet’in kontrolünde. Korku ya da başka sebeple. Sonuçta böyleler. İçlerinde geçmişte İmamoğlu’na samimi destek olanlar da vardır ama siyasal ideolojileri ya da korkaklıkları yüzünden istemeseler bile şu an bunlar zihinsel manada Devlet’in hizmetkarları. Ekrem İmamoğlu’na bu şekilde saldırarak Devlet nezdinde konfor alanlarını genişletiyorlar. Kendilerini garanti altına alıyorlar. Ortada tam bir sahtekarlık var. Somut örnek vereyim. Bundan daha iki hafta önce Ekrem İmamoğlu’na hapis istemiyle dava açıldı. Bugünkü Türkiye’de, istenirse bu dava hemen mahkumiyet ile sonuçlanır. Yargıtay da anında onar. Yani o durumda Ekrem Bey aday falan olamaz. Bunu yapmak zor mu? Hayır, 2022 itibariyle hiç de değil. Sadece karar verilip düğmeye basılması yeterli…

Korkusuz yazarı, "Harika değil mi?Demek ki neymiş, Erdoğan istediği an İmamoğlu’nu görevden alabilir hapse de atarmış. Biz söyleyince bir şey olmuyor tabii de saray yazarı yazınca pek hoş oluyor" yorumunu yaptı.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU