Alparslan Kuytul tutuklandı

Kuytul'un 2021 yılında kaçırıldığı ifade edilen Koray Sarısaçlı'nın şikayeti üzerine gözaltına alınmıştı

Eski Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Yöneticisi Alparslan Kuytul, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırıldığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı.

Vakıftan yapılan duyuruya göre Kuytul, sabahın erken saatlerinde ifadesi alınmak üzere evinden gözaltına alındı. Kuytul'un avukatlarından Yusuf Işık, müvekkilinin saat 08.00 sularında ifadesi için savcılığa getirildiğini duyurdu.

"Koray Saraçlı'nın şikayeti üzerine"

Kuytul’un bir diğer avukatı Bilal İpek de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda “Savcı, Koray Sarısaçlı'nin şikayeti üzerine Alparslan hocayı mevcutlu bir şekilde ifadesinin alınmasını istemiş” dedi.

Üç suçlama

Kuytul'un Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, adam yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla gözaltına alındığı ifade edildi.

Adliye önünde toplanan Kuytul'un destekçileri, sloganlar attı.

İfadesinde ne dedi?

Halk TV’nin aktardığına göre Alparslan Kuytul’un savcılık ifadesinde şu ifadeleri kullandığı öğrenildi:

Bu kaçırılma olayının benimle bir alakası yok. Koray Sarısaçlı’nın ifadeleri ise tamamen soyut. Bu olay düzmece olabilir. Bu işi bir takım güçlerin planladığını düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Alparslan Kuytul'un hesabından yapılan paylaşımda Kuytul'un tutuklanma talebi ile mahkemeyesevk edildiği bildirildi.

Kuytul tutuklandı

Kuytul, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Kuytul, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Alparslan Kuytul'un tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 8'e yükseldi.

Koray Sarısaçlı'nın geçen yıl 8 Eylül'de Adana'nın merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde plakasız bir otomobile bindirilerek kaçırıldığı iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında 7 kişi tutuklanmıştı.

Semra Kuytul: Sarısaçlı bir dolandırıcıdır

Semra Kuytul, eşinin Sarısaçlı’nın şikayeti üzerine gözaltına alınmasına ilişkin olarak Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

Bu adam ve karısını kirli tezgahları sebebiyle Allah'a havale ediyoruz. Allah'ın düşmanları ile birlik oldular, Allah'ın dini uğrunda gayret edenlere savaş açtılar. Bu Allah'ın gayretine dokunur.

Koray Sarısaçlı bir dolandırıcıdır. Devlet de resmi nikahlı karısı da dahil etrafındaki herkesi dolandırdı. Onun lafıyla (!) hareket eden derinlerin mal buldum sanması da acınası bir durum.

Sarısaçlı'nın iddiaları

2021 yılında Adana'da maskeli ve eldivenli 4 kişi tarafından kaçırıldığı ve 13 gün sonra serbest bırakıldığı ifade edilen iş insanı Koray Sarısaçlı, o dönem Kuytul’un talimatıyla alıkonduğunu iddia etmişti. Elektroşok cihazı ve sopalarla işkence gördüğünü söyleyen Sarısaçlı, "Farklı günlerde toplamda 7 milyon dolarlık senet imzalamam karşılığında beni serbest bıraktılar. Gördüğüm işkenceleri söylememem için beni video kaydına aldılar. Gözlerim kapalı işkence yapıyorlardı" demişti.

Kuytul en son olarak Adana'da, tutuklanan vakıf üyeleri için yapılmak istenen ve polisin sert müdahalesine sahne olan yürüyüşte gözaltına alınmıştı.

Gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarına geçici yasak

Öte yandan Adana Emniyet Müdürlüğü, siyasi partiler ve sendikaların yapacağı faaliyetler hariç, gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve basın açıklamaları gibi etkinliklerin 24 Mayıs'a kadar yasaklandığını bildirdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU