Doktor Strange'in Wong'u genç rol arkadaşı Xochitl Gomez'in trollenmesini kınadı

Aktör, Gomez'in "bu büyüklükteki bir film için MSE'ye katılan en genç oyunculardan biri" olduğuna dikkat çekti

Benedict Wong, Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında'da (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) rol arkadaşı olan 16 yaşındaki Xochitl Gomez'in trollenmesini kınadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gişe rekorları kırması beklenen sıradaki Marvel Sinematik Evreni (MSE) filminde Gomez, çizgi romanlarda gey olduğu belirtilen boyutlar arası geçiş yapan kahraman America Chavez'i canlandırıyor.

2016 yapımı Doktor Strange'in (Doctor Strange) devamı niteliğindeki Çoklu Evren Çılgınlığında'nın filmde yer alan az miktardaki LGBT+ içeriği nedeniyle Suudi Arabistan sinemalarında gösterime girmesine henüz izin çıkmadı.

Haberler, Chavez'in iki anneye sahip olmasına atıfta bulunduğu bir sahnenin, eşcinsel cinsel aktivitenin suç sayıldığı ülkede bilhassa sorunlu görüldüğünü öne sürüyor.

AsiaOne'a konuşan Gomez şunları söyledi:

America'nın bu filmde olması büyük bir olay. Bu tamamen devasa. Marvel da buna sadık kalıp sahneyi orada tuttuğu için çok mutluyum. Ve America'yı oynama şansını elde edenin ben olmam da epey çılgınca.

Evet, her ne kadar ismim nefret ve benzeri şeylerin hedefinde yer alsa da bu sorun değil.

Wong daha sonra konu hakkındaki düşüncelerini belirtmek için araya girerek görünüşe göre Gomez'i hedef alan trollemelerden bazılarını kınadı.
 

gomezafp.jpg
Oyuncu Xochitl Gomez, 2 Mayıs 2022'de Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında'nın Los Angeles'taki galasında (AFP)


Wong, "Bu doğru değil. Bu doğru değil" dedi.

Hepimizin topluca şunu anlaması gerekiyor ki... Gomez, 13 yaşında seçmelere katıldı ve bu büyüklükteki bir film için MSE'ye katılan en genç oyunculardan biri olarak 14 yaşında aramıza katıldı. O sadece rolünü canlandıran genç bir kız ve bunun için tüm övgüyü hak ediyor.

Yani aslında yüzlerini göstermeyecek kadar korkak olan tüm o trollerin utanç seviyesi gerçekten yüksek olmalı ve yaptıkları şey için derin bir utanç hissetmeliler. Gelin hepimiz kibar davranalım. Temsil ettiğimiz şeyin... tadını çıkaralım.

O ülkedeki hayranların şimdiki duruma göre bunu izleyemeyecek olması üzücü. Ama tek yaptığımız sessizlere ses vererek temsilimizi genişletmek. Ve yapabileceğimiz tek şey de bu: Görülebilmeleri için insanları temsil etmek.

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında, 6 Mayıs Cuma günü Türkiye sinemalarında gösterime giriyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU