Ukrayna, Rusların yok ettiği dünyanın en büyük kargo uçağı için pul çıkarıyor

Pulun üstündeki çizim 11 yaşındaki Sofia Kravçuk'a ait

Yaklaşık 705 ton ağırlığındaki Antonov-225'in kanat genişliğiyse 88,3 metre civarındaydı (AP)

Ukrayna'nın ulusal posta servisi Ukrposhta, Rus istilacılar tarafından yok edilen dünyanın en büyük kargo uçağı için özel bir posta pulu çıkaracak.

Ukrposhta, dün Telegram üzerinden yaptığı paylaşımda, Rus askerlerin Hostomel'e düzenlediği saldırıda enkaza çevirdiği Antonov-225 adlı kargo uçağı için bir posta pulu piyasaya sürmeyi planladıklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Moskova'ya bağlı güçler şubat sonunda Hostomel Havaalanını ele geçirdiğinde, Ukraynacada "rüya" anlamına gelen Mriya adıyla da tanınan kargo uçağını kullanılmaz hale getirmişti.

Posta servisinin açıklamasında, pulda yer alan çizimin 11 yaşındaki Sofia Kravçuk tarafından hazırlandığı belirtildi.

Volın bölgesinde yaşan Kravçuk, savaş öncesinde düzenlenen "Ukrayna benim için ne ifade ediyor?" yarışmasına bu çizimle katılmıştı.

Ukrposhta, iki hafta önce de Rus Donanması'nın amiral gemisi Moskva'ya el hareketi çeken bir Ukraynalı asker çiziminin yer aldığı bir pul çıkararak gündem olmuştu.
 


Pul tasarımı, 24 Şubat'ta Odesa'nın güneyindeki Yılan Adası'na yanaşan ve adadaki askerlerden silah bırakmasını talep eden Rus gemisine karşı telsiz üzerinden "S***irin gidin!" diyen Ukraynalı asker Roman Hribov'dan esinlenerek hazırlanmıştı.

Rusya'nın Karadeniz Filosu'na ait Moskva gemisi, 15 Nisan'da batmıştı. Ukraynalılar gemiyi füzeyle vurarak batırdıklarını savunurken, Kremlin ise kruvazörün güvertede çıkan yangın nedeniyle battığını iddia ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın 62. gününde de çatışmalar devam ediyor.



Independent Türkçe, Aroged, Kyiv Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU