Simpsonlar'ın dizi sorumlusu: Mozart'tan bu yana Billie Eilish'in rakibi yok

Disney+’ta yayımlanacak kısa film için Eilish’le çalışan Al Jean genç yıldızı övdü

Billie Eilish televizyon tarihinin en popüler komedi dizilerinden biri olan Simpsonlar'da rol alacak (Screenrant/Disney+)

Simpsonlar'ın dizi sorumlusu Al Jean, Amerikalı pop yıldızı Billie Eilish'le Batı müziğinin temel taşlarından Wolfgang Amadeus Mozart'ı kıyasladı. 

20 yaşındaki şarkıcı 2015'te çıkardığı Ocean Eyes parçasından bu yana ABD pop müziğinin en başarılı temsilcileri arasında kabul ediliyor. 

Eilish'in şarkıları bugüne kadar Riverdale, Bridgerton, Ölmek İçin Zaman Yok (No Time To Die) gibi önemli televizyon ve sinema projelerinde fon müziği olarak kullanıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte genç müzisyen ve kendisine kariyerinin başından bu yana eşlik eden yapımcı kardeşi Finneas O'Connell yakında çıkacak Simpsonlar kısa filminde rol almaya hazırlanıyor. 

Billie, Lisa'yla Buluştuğunda (When Billie Met Lisa) başlıklı proje 22 Nisan'da Disney+'ta yayımlanacak. 

Bölümde Lisa saksafonuyla çalışmak için bir yer bulmaya uğraşıyor ve Eilish'in kayıt yaptığı stüdyoya rastlıyor. 

Screenrant'e röportaj veren Al Jean, Eilish'in "yeteneğinin ve başarısının Mozart'tan bu yana rakipsiz olduğunu" söyledi. 

Jean röportajda şu ifadeleri kullandı:

Yeteneği ve başarısı Mozart'tan bu yana rakipsiz. Gerçekten biri hakkında böyle bir açıklama yapabilir misiniz? Şaka olduğunu biliyorum ama gerçekten doğru. Onunla kayıt yaptık ve o hafta Oscar Ödülleri'nde aday gösterildi, ABD Başkanı'yla görüştü ve bizde üçüncüydük. 'Pekala üçüncü olmaktan mutluyuz' diye düşündük.

Jean, ilk kez 20 yıl önce yayın hayatına başlayan yapımın 13. sezonundan bu yana tek dizi sorumlusu. 

 

 

15 Nisan'da başlayan Coachella Müzik Festivali'nde baş sanatçı olarak sahneye çıkan Eilish sahnede ilginç açıklamalar yapmıştı. Bu yıl En İyi Özgün Şarkı Oscar'ını kazanan genç yıldız şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu çok garip. Burada baş sanatçı olmamalıydım. Ama burada olduğum ve hepiniz geldiğiniz için çok minnettarım. Hayallerim gerçek oldu, aklımı kaçıracak gibi hissediyorum.

 

Independent Türkçe, Screenrant, CNN International

DAHA FAZLA HABER OKU