Chris Rock'ın Jada Pinkett Smith'in saçkıran hastalığından "haberi yokmuş"

Törende Will Smith'in sahnedeki komedyene vurması Hollywood'u sarstı

Chris Rock, 94. Akademi Ödülleri Töreni'nde sahne arkasında (Reuters)

Chris Rock, Oscar töreninde yaşanan Will Smith olayı hakkında henüz kamuoyuna açıklama yapmadı ama kuliste verdiği yanıtla ilgili haberler gelmeye devam ediyor.

Smith, 27 Mart Pazar günü Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda sahneye çıkıp tören sırasında Rock'ın yüzüne tokat atarak törendeki izleyicileri şoke etti.

Bu an, Rock'ın Pinkett Smith hakkında bir şaka yapması ve kazınmış saçlarına atıfta bulunarak ondan "GI Jane" diye bahsetmesinden sonra yaşandı. Pinkett Smith kendisine saçkıran teşhisi konmasını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Darbeyi aldıktan sonra Rock şaşkına döndü ve kalabalığa şöyle dedi:

Will Smith az önce beni çok fena tokatladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koltuğuna geri dönen Smith, daha sonra "Eşimin adını s***k ağzına alma" diye bağırdı.

Sonrasında Smith, Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar (King Richard) filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmasının ardından gözyaşları içinde Rock hariç herkesten özür dilediği bir konuşma yaptı. Smith daha sonra komedyenden özür dilediği bir açıklama yayımladı.

Kral Richard'ın yıldızı özründe, kamuya mal olmuş bir figür olduğundan şakaların hayatının bir parçası haline geldiğini anladığını ve "her türlü şiddetin zehirli ve yıkıcı olduğunu" söyledi.

Rock henüz özrü alenen kabul etmedi fakat TMZ'nin aktardığına göre bir kaynak, Rock'ın Pinkett Smith'in saçkıran hastalığından "haberdar olmadığını" söylüyor.

Rock'a yakın bir kaynak, komedyen törenden sonra doğruca eve gittiğinden ikilinin olay hakkında henüz birbiriyle konuşmadığını da iddia etti.

Tören bittikten kısa bir süre sonra Rock'ın suç duyurusunda bulunmayı reddettiği ve doğruca eve gittiği bildirildi. Oscar yayınında gösterilmeyen yeni görüntülerde Rock, olayın ardından şaşkın ve afallamış görünüyor.

Tartışmanın ardından Rock'ın 2016 Oscar Ödülleri'nde Pinkett Smith hakkında yaptığı şaka internette yeniden gün yüzüne çıktı.
 

Chris Rock ve Will Smith (AFP).jpg
Will Smith, 2022 Oscar Ödülleri Töreni'nde Chris Rock'a vurdu (AFP)


Akademi, yaşananlardan ötürü Smith'e ceza verebileceğini açıkladı.

Organizasyon, tartışmanın ardından yaptığı açıklamada, "Akademi, Smith'in dün geceki gösterideki eylemlerini kınıyor" dedi.

Olayla ilgili resmi incelemeye resmen başladık ve Yönetmeliğimiz, Davranış Standartlarımız ve Kaliforniya yasaları uyarınca gelecek eylem ve sonuçların ne olacağını araştıracağız.

Smith'in eylemleri Hollywood ve sosyal medyayı da ikiye böldü. Senatörler ve Britanya parlamenterleri de dahil bir dizi ünlü, eleştirmen ve kamuya mal olmuş kişi olaya ilişkin düşüncelerini açıkladı.

Dün gece (28 Mart Pazartesi), eski Altın Küre sunucusu Ricky Gervais, kavgaya popüler dizisi The Office'ten bir kısa video paylaşarak tepki gösterdi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU